НОВИНИ

Засилен трафик в страната заради предстоящите почивни дни

Започна голямото пътуване към Гърция за предстоящите четири почивни дни. Още от сутринта на ГКПП "Кулата" се образува опашка от автомобили и ТИР-ове.

bnt avatar logo
от Агенция"Фокус", Дарик
13:22, 02.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Причина за струпването на автомобили от българска страна на граничния пункт се оказа технически проблем в системата, който бави обработката на документите. Преди малко от полицията съобщиха, че проблемът вече е отстранен.

Граничните власти призовават туристите да ползват и другите гранични пунктове с южната ни съседка, за да се избегне натрупване и образуване на колони.

Интензивен е трафикът и на останалите гранични пунктове с Гърция - „Маказа-Нимфея“, „Златоград-Термес“, „Илинден-Ексохи“, „Ивайловград-Кипринос“ и „Капитан Петко войвода-Орменион“.

В Гърция туроператорите и хотелиерите масово свалиха цените с 20% на услугите от септември. Местни предприемачи казаха, че за първа година насам имат резервации за целия месец и сезонът им ще бъде удължен чак до октомври благодарение на интереса от страна на български туристи.

;

Най-натоварено движение се очаква по магистрала "Хемус", където се ремонтират тунелите "Витиня" и "Ечемишка", както и виадукт "Елешница". Преминаването по тях ще става двупосочно в платното за София. За облекчаване на трафика при тунел "Витиня" е осигурен и обходен маршрут.

Натоварено ще е и по автомагистралите "Тракия" и "Струма", както и по път Е-79 в посока границата с Гърция. Между 16 и 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Ще има засилено полицейско присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят започва от Пловдив и Варна през следващата седмица
"Денят започва" от Пловдив и Варна през следващата седмица
Километрично задръстване заради катастрофа на АМ Тракия
Километрично задръстване заради катастрофа на АМ "Тракия"