НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в София заради срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Засилени мерки за сигурност в София заради срещата на върха Европейски съюз - Западни балкани в сряда и четвъртък. От днес започват и промени в организацията на движението. Къде се очакват най-сериозните блокади на пътя - вижте в прякото включване на Тихомир Игнатов в обедната емисия "По света и у нас"

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:14, 15.05.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

През следващите два дни движението в центъра на София със сигурност ще бъде силно затруднено. От Столична община призоваха хората да използват градския транспорт и да оставят автомобилите си в къщи. Най-бързият и сигурен начин за предвижване ще бъде метрото. От общината заявиха, че няма да има промени по основните линии на обществения транспорт.

Няколко са основните зони, където ще има драконовски мерки за сигурност. Едно от тези места са хотелите, къде ще бъдат настанени гостите.

Подобна зона ще е бул. „Джеймс Баучер" между бул. „Черни връх" и ул. „Червена стена"

Ограничено ще бъде движението по бул. „Витоша" между бул. „Патриарх Евтимий" и бул. „Пенчо Славейков".

Другата зона, където ще бъде забранено паркирането, е в района на резиденция Бояна. Районът около София ТЕХ ПАРК също ще бъде блокиран.

Най-трудно вероятно ще бъде движението по бул. "Цариградско шосе". Причината - по време на срещата на върха ще се проведе протест на превозвачите, които ще паркират камионите си между 4 и 7 ми километър на булеварда. Те ще са паркирани в дясната лента, а уговорката е да не пречат на градския транспорт.

С охраната на събитията около срещата на върха е ангажиран целия ресурс на полицията. Около НДК режимът за движение на гражданите ще бъде както досега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международният фестивал Велко Кънев започна в Тополовград
Международният фестивал "Велко Кънев" започна в Тополовград
Токов удар в системата на митниците
Токов удар в системата на митниците