НОВИНИ

Продължава разследването на инцидента, при който питбул уби 3-годишно дете

Продължава разследването на инцидента, при който 3-годишно дете от пазарджишкото село Мокрище загина, след като беше нападнато от питбул. От полицията работят по няколко версии. В момента текат разпити на свидетели и се изготвят необходимите експертизи. По случая, за 24 часа, бяха задържани 3-ма души, двама от тях вече са освободени. В ареста остава само чичото на детето, който е и собственик на кучето, който вече е и с повдигнати обвинения.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:30, 30.01.2018 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Според хората в село Мокрище за 3-годишния Тошко се грижела предимно баба му, майката на детето от години работи в Германия. Момченцето често посещавало леля си, в чиято къща се отглеждало кучето.

Анка Димитрова, баба на детето :Той всеки ден си идва тук при леля си заради малкото бебе. Идва, седи, гледа бебето и се прибира.

Само ли е било дошло дете или с родителите?
-Само, само е дошло. Той избяга от нас. Излиза и идва.

Питбулът досега не е проявявал агресия. Детето не за първи път е контактувало с животното.

Йордан - брат на собственика на кучето:Това дете си е играло няколко пъти с него. Идвало е много пъти тука без родителите си, самостоятелно без никакво наблюдение. Обаче сигурно е взел някаква пръчка, нещо да го подразни и кучето е реагирало по този начин .

Предстоят специализирани експертизи, които да установят степента на агресия у животното. От ветеринарната агенция заявиха, че то системно е било недохранвано. Няма ваксини, задължителните чип и паспорт.

Д-р Петко Митев - директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Пазарджик: То е гледано по начин, който законът не е разписал и грижите за кучето, и условията, в които е гледано, не са добри.

Разследването ще установи има ли виновни за инцидента. Собственика на кучето го грози затвор до пет години.

Мирослав Стоянов, говорител на ОД НА МВР - Пазарджик:Има образувано досъдебно производство за престъпление по член 325 от наказателния кодекс, който касае - човек, който не положи достатъчни грижи за гръбначно животно, в резултат на което то предизвика смърт - в случая на тригодишното дете.

Лекари от съдебната медицина в Пазарджик извършват аутопсия на тялото на момчето.

От полицията заявиха, че няма данни кучето да е участвало в организиране боеве.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предявен е обвинителен акт на Цветан Василев
Предявен е обвинителен акт на Цветан Василев
Кейт и Уилям играха банди
Кейт и Уилям играха банди