НОВИНИ

Затвориха за ремонт част от столичния бул. "Дондуков"

Започна ремонтът на бул. „Дондуков", при който настилката и релсовият път на булеварда ще бъдат подменени изцяло, като ще бъде запазен част от паважа. Първият ден от ремонта предизвика големи задръствания.

bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 03.07.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Затворена за движение е отсечката между улиците "Сердика" и "Георги Раковски“. Най-близкият обходен маршрут е по бул. "Цар Освободител" и това предизвиква известно забавяне на движението.

Евгени Крусев, заместник-кмет „Транспорт и транспортни комуникации“, СО: Ние сме в пряка координация с Пътна полиция, така че да се регулира движението спрямо натоварването.

Цялата стойност на ремонта на "Дондуков" - от улица "Сердика", до улица "Кракра" е 7.7 милиона лева, там ще бъдат подменени изцяло трамвайните релси и контактната мрежа, ще има нова настилка, ново осветление и велоалея от южната страна на булеварда. Ще бъде запазена и част паважната настилка. Бул. „Прага“ също беше затворен вчера изцяло за ремонт, на стойност милион и половина. Там също настилката ще бъде подменена изцяло, като Столичната община са категорични, че на "Прага" паважът ще бъде подменен с асфалт.

;
Евгени Крусев, заместник-кмет „Транспорт и транспортни комуникации“, СО: В случая ние имаме редица жалби и сигнали от хората, живеещи наоколо, че благодарение на паветата шумът на който са подложени, и прахът е драстичен. Така че тук настилката ще бъде сменена с асфалт, предвид размерите и трафика който този булевард понася.

Ремонтът на бул. Прага ще продължи около месец и половина, като тогава се открива временна автобусна линия А-2 ТБ. С маршрут от обръщателното ухо при ВМА по ул. „Георги Софийски“, бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Тотлебен“ до площад „Руски паметник“. Тролеите по останалите линии ще се движат от ЖК „Бъкстон“ до обръщалото на ВМА и от ЖК „Хаджи Димитър“ до площад „Руски Паметник“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселина Кацарова пристига за спектакъл на операта Кармен в Стара Загора
Веселина Кацарова пристига за спектакъл на операта "Кармен" в Стара Загора
Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение
Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение