НОВИНИ

Жельо Бойчев: Дистанцията между Радев и Цачева ще бъде огромна на втория тур

Вече сме на втори тур. Изборът не е между партии, изборът е между генерал Радев и Цецка Цачева. Едното е производно на ГЕРБ, другото е един достоен български генерал-офицер, защитаващ през целия си житейски път националния интерес на страната. Това заяви в "Денят започва" депутатът от "БСП лява България".

bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 10.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Жельо Бойчев, депутат от БСП лява България: Много знаков е този първи тур. Генерал Радев печели в Лондон и цяла Великобритания, печели в Париж и цяла Франция, печели в Рим и цяла Италия, печели в САЩ, в Канада. Това, което ме изпълва с надежда е, че генерал Радев печели сред младите. Справката в Студентски град показва, че ген. Радев е първи. Моята надежда за втори тур е, че всички тези хора ще осъзнаят колко е важен балотажът. Мисля, че личността на ген. Радев успя да спечели доверието на не малка част от хората. Мисля, че резултатът на г-н Радев и дистанцията между него и г-жа Цачева ще бъде огромна на втория тур.

Относно въпроса с референдума Бойчев заяви, че ще бъде обсъден.

Жельо Бойчев, депутат от БСП лява България: Ясна е волята на гражданите и най-глупавото нещо, което можем да направим, е да не се съобразим с нея. Най-сложният въпрос е този с промените в избирателната система. Трябва да има една широка дискусия по темата и ние ще направим нашите предложения.


Гледайте цялото интервю с Жельо Бойчев във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китаец оглави Интерпол
Китаец оглави Интерпол
Владислав Горанов: В неделя гласуваме за модел на управление
Владислав Горанов: В неделя гласуваме за модел на управление