НОВИНИ

Жители на Панчарево и спортисти почистиха езерото и района около него

От години те търсят институцията, която да реши проблема с почистването както на езерото, така и на реките, които се вливат в него. Тъй като проблемът остава нерешен, те вече изпратиха оплакване до Европейската комисия, че екологичните стандарти за чистотата на езерото не са спазват.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:51, 14.04.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
жители панчарево спортисти почистиха езерото района около

Спортисти, жители на квартала, ученици от местното училище чистиха днес района около Националната гребна база.

Михаела, 83 ОУ " Елин Пелин“: Всички трябва да чистят и не трябва да си изхвърлят боклуците на земята, защото така замърсяват цялата природа.

Колкото до самото езерото, за да го почистят от тинята и боклуците, с лодките си вътре влязоха младежи от спортните клубове по гребане.

Виктор Ваклинов, Каяк клуб „Левски“: Има много водорасли, заплитат се греблата, в долната част на езерото е станало като блато.
Пламена Петрова, треньор от спортен клуб "Левски": Колкото и да чистим бреговете проблема, за да се заблатява езерото са тези наноси като този проблем е лесно решим. Просто да почистят реките, които се вливат, да ги разширят, за да могат да отмият това и езерото да стане отново годно за спорт.
;

Кой обаче да стори това - вече няколко години институциите си прехвърлят проблема, казват тук.

Галина Бел, председател на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне: Искаме да ни обърнат внимание, искаме да се вземат мерки най- накрая това езеро да получи това, което заслужава, защото 38 години тук нищо не е почиствано.

От Сдружението са изпратили писмо до Европейския комисар по екологията, в което са описали проблема и с което го молят за помощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6-месечно бебе загина при катастрофа с колата на Лютви Местан
6-месечно бебе загина при катастрофа с колата на Лютви Местан
Католиците празнуват Палмова неделя - Цветница
Католиците празнуват Палмова неделя - Цветница