САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

На 4 април ще се състои жребият за обновяване на КЕВР

Парламентът прие процедурни правила за провеждането на жребий за обновяване на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, за предлагане на кандидати за нови членове и процедура за избор от парламента. Решението беше прието с 97 гласа "за" и 2 "въздържал се". Жребият ще се състои на 4 април от 14.00 часа в зала "Запад" на Народното събрание на открито заседание на парламентарната комисия по енергетика, което ще се излъчва в реално време в интернет на страницата на парламента.

от БТА
14:22, 21.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
април състои жребият обновяване кевр

Жребият беше изтеглен с ден по-рано, за да може резултатът да бъде оповестен в пленарна зала. Първоначалният проект за решение предвиждаше той да се състои на 5 април, но председателят на енергийната комисия Делян Добрев предложи промяна на датата с аргумента, че 6 април е почивен ден.

КЕВР ще се обнови чрез жребий с двама членове със стаж в областта на енергетиката, един със стаж в областта на водоснабдяването и канализацията и един член измежду членовете с юридически стаж и стаж в областта на икономиката. Предвидени са три отделни тегления. При всяко теглене има по две кутии - в едната са имената на членовете на КЕВР, които участват в тегленето, а във втората - листчета с текст "мандатът се прекратява" и "мандатът не се прекратява". Гост на заседанието ще тегли листче от едната и от другата кутия.

Предложения за нови членове на КЕВР могат да се правят от народни представители или от парламентарни групи до 17 април включително. След това ще бъде извършена предварителна проверка от комисията по досиетата и изслушване на кандидатите в парламентарната комисия по енергетика.

Гласуването за членове на КЕВР е явно, като за избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова ще се срещне с министър-председателя на Македония Зоран Заев
Корнелия Нинова ще се срещне с министър-председателя на Македония Зоран Заев
Пазарът на труда във Великобритания е стабилен въпреки Брекзита
Пазарът на труда във Великобритания е стабилен въпреки Брекзита