НОВИНИ

Борисов предложи Зорница Русинова за нов социален министър

Зорница Русинова ще е новият социален министър, обяви в кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов. В момента тя е зам.-министър на труда и социалната политика. Искам да има приемственост, тъй като Ивайло Калфин се справяше добре, подчерта той и уточни, че не става въпрос за отказ на Томислав Дончев да заема овакантения пост.

борисов предложи зорница русинова нов социален министър
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 13.05.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Борисов е уведомил за номинацията днес партньорите в управлението и, по думите му, всички били "за". Очаквал и мненията на социалните партньори - работодатели и синдикати.
От сутринта в НС течаха консултации между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт за нов социален министър и за президентското вето върху разпоредба от Изборния кодекс.
Русинова отговаряше за европейските програми, много добре е приета от Брюксел и мисля, че с помощ от наша страна, така както помагахме на Калфин - ще се справи, защити избора си Бойко Борисов. Той категорично подчерта, че Дончев няма шанс да не се съгласи с нещо, което партията или премиерът като глава на правителството му кажат, защото е от "войниците на ГЕРБ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тютюнопроизводители осъдиха държавата
Тютюнопроизводители осъдиха държавата
Кризисен щаб е свикан в Община Бобов дол заради язовир „Долистово”
Кризисен щаб е свикан в Община Бобов дол заради язовир „Долистово”