НОВИНИ

Звезди на театъра, киното и телевизията ще гастролират в Плевен

Звезди на театъра, киното и телевизията ще гастролират в Плевен в началото на Новата 2018 година, показва културният афиш в града.Сред имената са обичани от публиката артисти като Аня Пенчева, Георги Мамалев, Йорданка Кузманова, Христо Гърбов, Асен Блатечки, Калин Врачански, Камен Донев, Николай Урумов и други.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
07:57, 28.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още
звезди театъра киното телевизията гастролират плевен

На плевенска сцена идват Народният театър "Иван Вазов", Пловдивският театър, Университетският театър към Нов български университет, театърът от Габрово.

Прочутите актьори ще участват, както в класически пиеси по Чехов, Молиер и Елин Пелин, така и в творби от други известни по света автори.

С голям интерес се очаква трупата на столичния Народен театър "Иван Вазов" със "Аз плащам" от Ив Жамиак, постановка - Владлен Александров и сценография на Елена Иванова. Зрителите ще видят постановката на Андрей Калудов "Духът на любовта" от Нийл Саймън, чеховият спектакъл "Малко комедия" - постановка на Борислав Чакринов. Николай Урумов е режисьор и актьор в "Мнимият болен". За пореден път в Плевен ще гостува Камен Донев с "Възгледите на един учител за всеобщата просвета".

Плевенският театър също ще предложи на ценителите нова премиера - на 15 януари - "Зън зън злосторниците" от Керил Чърчил - концепция и реализация на Младен Алексиев, сценография и костюми - Константин Вълков, авторска музика на Калин Николов. Екипът обещава след представлението разговор с публиката на чаша вино.

Билетите за всички спектакли са в продажба, има възможност за купуване онлайн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новогодишен оперетен бал ще се проведе тази вечер в НДК
Новогодишен оперетен бал ще се проведе тази вечер в НДК
История за доброто - Благовеста Факирова
История за доброто - Благовеста Факирова