НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Пускат на свобода 3 лебеда

секунди без covid пускат свобода лебеда
bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 08.05.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Любопитно

Пускат на свобода 3 лебеда, които са отглеждани незаконно в частен двор.

3 екземпляра от вида ням лебед, които са отглеждани незаконно, ще бъдат пуснати на свобода до езерото „Вая“ край Бургас от служители на Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ - Стара Загора.

Те са освободени с постановление на Окръжна прокуратура – Русе, след като в продължение на 3 месеца са били на отговорно пазене при еколозите. Птиците са били конфискувани от частен имот в село Иваново, Русенска област, в края на месец януари. Тогава експертите на РИОСВ-Русе и органите на МВР са ги прибрали след проверка по сигнал за отглеждане на защитени видове извън естествената им среда. Случаят тогава е предаден на Окръжна прокуратура – Русе, която е образувала досъдебно производство. Птиците са настанени в Спасителния център център в Стара Загора до момента на издаването на постановлението за тяхното освобождаване, съобщи репортерът ни Виолета Никифорова.

*****

Учени откриха нова черна дупка, която е много по-близо до Земята, отколкото черната дупка HR6819, най-близката известна черна дупка, разположена на 3 000 светлинни години. Новото откритие е черна дупка, която се намира на около 1 000 светлинни години от Земята, съобщава Интернешънал Бизнес Таймс.

В съобщението на Европейската южна обсерватория (ЕЮО) се отбелязва, че черната дупка, открита с помощта на телескоп в съоръжението на ЕЮО в Чили, е толкова близо, че „звездите, които се въртят около нея, могат да се видят с невъоръжено око“.

*****

Новият албум на Лейди Гага излиза на 29 май

Лейди Гага потвърди, че новият й албум „Chromatica“ ще излезе този месец, след като преди това отложи планираното му за април излизане.

34-годишната певица се готви да изпусне шестия си студиен албум „Chromatica“ на 29 май.

Гага обяви новината в социалните медии, където заяви: „Приключението продължава. Официално можете да се присъедините към мен и #Chromatica на 29 май.''

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телефонен разговор Тръмп-Путин
Телефонен разговор Тръмп-Путин
Към момента няма работни версии за причината за пожара в Пловдив
Към момента няма работни версии за причината за пожара в Пловдив