НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Снимат филм за раздялата на Меган и Хари с кралската фамилия

В момент, в който отвсякъде ни залива информация за коронавируса, решихме да ви покажем, че по света се случва и друго. Всеки ден ще ви представяме по няколко новини, "свободни" от COVID-19. Отделете няколко минути и за тях.

секунди без covid снимат филм раздялата меган хари кралската фамилия
bnt avatar logo
от БНТ
07:24, 14.05.2020
Чете се за: 01:22 мин.
Още

Историята за скандалния отказ на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл от кралската власт ще бъде пресъздадена във филм, съобщава "Мирър".

Почти всичко е готово за лентата, която ще бъде наречена "Хари и Меган: Напускане на двореца". Екипът очаква приключването на пандемията от коронавирус, за да даде старт на снимачния процес. Проектът се продуцира от американската телевизионна компания TVLine.

Според сценария, филмът ще се фокусира върху периода от живота на Меган и Хари след раждането на сина им Арчи. Зрителите ще видят събитията, предхождащи раздялата на херцозите на Съсекс с кралското семейство.

Авторите направиха уговорката, че не претендират за напълно правдоподобен преразказ на историята на Меган и Хари. Актьорският състав засега се пази в тайна.

*****

Нов трилър с Ръсел Кроу тръгва по кината през юли, пише БГНЕС. Филмът проследява историята на жена, станала жертва на безпрецедентно насилие заради ярост на пътя, тъй като натиска клаксона срещу "грешния човек". Лентата е режисирана от Дерик Борте, а автор на сценария е Карл Елсуърт.

Междувременно Ръсел Кроу разкри, че преди години е подложен на натиск да се откаже от музикалните си стремежи, след като станал известен като актьор. Първата любов на Кроу е именно музиката. Той е свирил в групи през 80-те години.

И до днес актьорът свири с групата си Indoor Garden Party и категорично отхвърля идеята, че трябва да избира между музиката и киното.

*****

Германски учени установиха, че киргизстанска находка е най-старият известен фосил на саламандър в света, съобщава БНР.

Фосилът на Triassurus sixtelae е на 230 милиона години - приблизително с 90 милиона по-стар от другите известни фосили на саламандри. Той намерен в Киргизстан преди шест години.

Учени от три германски природонаучни музея - в Щутгарт, замъка Бертолдсбург и замъка Лихтенберг, публикуваха описание на фосила и мястото му в историята в сп. "Протоколи на Американската академия на науките".

Досега те са установили, че 5-сантиметровият Triassurus sixtelae е сходен на много съществуващи днес видове в няколко части на Азия. Древният саламандър е живял и в плитчини, и на сушата.

Фосилът има някои разлики с четириногите, които еволюционно го поставят над древните земноводни в групата Batrachia, включваща днес саламандрите и жабите.

Произходът на земноводните все още е загадка за специалистите заради различни фактори, главният от които е малкият им размер. Още не е известно дали те са се разклонили от четириногите.

Учените мислят, че Triassurus sixtelae е мост между най-древните известни саламандри и съществуващите днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се влиза в Съдебната палата от днес
Как се влиза в Съдебната палата от днес
Удължиха карантината в интензивното отделение в Пазарджишката болница до 16 май
Удължиха карантината в интензивното отделение в Пазарджишката болница до 16 май