НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Зоопаркът на София с вход свободен на 1 юни

секунди без covid зоопаркът софия вход свободен юни
bnt avatar logo
от БНТ
07:07, 30.05.2020
Чете се за: 01:22 мин.
Още

По случай Деня на детето – 1 юни Столична община предоставя свободен достъп в едно от най-любимите на всички деца мяста – Зоологическата градина на София.

Ще имате възможност не само да се разходите из парка потънал в зеленина, но и да се насладите на новите обитатели – двойка бели бенгалски тигри.

Можете да видите и новородените животни – муфлони, козирози, благороден елен, виетнамски петнист елен, поотрасналите вече антилопи кана, огърличести пекари, както и старите познайници и любимци на децата - слоницата Артайда, белият носорог Чико, хипопотамът Норман, неговият по-малък събрат Емилио и много други.

Софийският зоопарк ще бъде отворен на 1 юни 2020 от 9 сутрнита до 18 часа.

*****

Памела Андерсън копнее за брак: Само още веднъж, моля те, Боже

Звездата от „Спасители на плажа” заяви в интервю за „Ню Йорк Таймс”, че би се омъжила отново и че краткият й пети брак с милиардера Джон Питърс не е бил законен и между двамата не е имало “нищо физическо”.

Снимка: БГНЕС

Само 12 дни след като беше обявен, съюзът между Андерсън и Питърс приключи, а Памела настоя пред медиите, че „нямаше сватба, нямаше брак, нямаше нищо“.

52-годишната Андерсън заяви, че има желание отново да се омъжи, въпреки безрадостната си брачна история, пише БГНЕС, позоваваки се на изданието.

„Само още веднъж, моля те, Боже. Само още един път”, споделя тя пред „Ню Йорк Таймс”.

*****

Продадоха най-стария коняк за 144 000 долара

Една от най-старите бутилки коняк, бутилиран през XVIII век преди Френската революция /1789 г./, беше продадена на търг от „Сотбис” за 144 500 щатски долара, съобщава БГНЕС, позовавайки се на аукционната къща.

Снимка: БГНЕС

Според „Сотбис”, бутилката коняк от 1762 Gautier е „най-старият коняк, продаван някога на търг“.

Публикация в специализираното издание „Decanter” отбелязва, че 0,7-литровата бутилка, продадена на онлайн търга, е била известна на ценителите под името „Grand Frière“. Най-малката бутилка от тази серия, „Petite Soeur”, в момента е изложена във винената къща „Gautier” в гр. Коняк – родното място на прословутата напитка. Бутилка със среден размер, произведена през същата 1762 г. – „Petit Frère” беше продадена на търг в Ню Йорк през 2014 г. за 48 000 паунда.

Семейството, което преди това притежаваше и трите бутилки, избра да остане анонимно. Известно е, че „Grand Frière“ е бил купена от клиент от Азия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В писмо до Борисов: Синдикати и работодатели искат нови мерки за справяне с кризата
В писмо до Борисов: Синдикати и работодатели искат нови мерки за справяне с кризата
Цървена звезда стана шампион на Сърбия за 31-и път
Цървена звезда стана шампион на Сърбия за 31-и път