НОВИНИ

„Иде нашенската музика“ стартира 15-и телевизионен сезон

bdquoиде нашенската музикаldquo стартира телевизионен сезон
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 09.09.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Още
Слушай новината

На 11 септември 2021 г. фолклорното предаване на БНТ „Иде нашенската музика“ стартира своя 15-и телевизионен сезон. Водещите Даниел Спасов и Милен Иванов ще продължат да запознават зрителите както с традиционното българско фолклорно наследство, така и с неговия различен и съвременен прочит.

В първия епизод от новия сезон на „Иде нашенската музика“, телевизионната публика ще се срещне с емоционалните изпълнения на акордеониста Петър Петров и неговата формация „Пепи и приятели“.

Зрителите ще се насладят и на младия кавалджия Живко Василев с неговия квинтет, чиято музика е вече добре позната в Европа с разнообразните си експерименти.

Ще бъдат отбелязани и юбилеите на едни от най-големите български фолклорни гласове Любка Рондова, Роза Цветкова и Стайка Гьокова.

Гледайте „Иде нашенската музика“ тази събота, 11 септември 2021 г. от 13.00 ч. по БНТ1.

В „Иде нашенската музика” участват популярни изпълнители на българския фолклор – певци и певици, инструменталисти, оркестри и техните солисти, малки и големи ансамбли, камерни фолклорни формации, танцови групи и хореографи.

Фолклорното студио е мястото, което обединява участниците и зрителите около музиката, традициите, песните и хората. Предаването предлага пъстрота и динамика и така показва богатството и разнообразието на българския фолклор – с най–добрите ни изпълнители и чрез мелодична и приятна музика. Всяка седмица гостуват различни хора, обединени от своите фолклорни пристрастия, за да отговарят на различни музикални предпочитания.

Водещите Даниел Спасов и Милен Иванов говорят за музиката, която обичат и която звучи в момента, провокират интересни теми, карат гостите да импровизират на живо с непрестанния поток от музика, песни, танци и оркестрови изпълнения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаният за палежа на "Купола" остава в ареста
Задържаният за палежа на "Купола" остава в ареста
Николай Киров: ЦСКА 1948 ме привлече с амбициозния си проект
Николай Киров: ЦСКА 1948 ме привлече с амбициозния си проект