НОВИНИ

1300 литра нелегален алкохол задържаха на митницата във Варна

1300 литра нелегален алкохол задържаха митницата варна
bnt avatar logo
от БНТ
11:13, 26.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Над 1300 литра етилов алкохол без документи за платен, начислен или обезпечен акциз, задържаха митнически служители от сектор "Оперативен контрол", отдел "Митническо разузнаване и разследване" в ТД Митница Варна.

Алкохолът с мирис на ракия е открит в частен имот в района на Долни чифлик, където е съхраняван в 11 пластмасови бидона с голям обем и пълни в различна степен. В рамките на проверката ползвателите на имота не са могли да предоставят изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

До установяване на голямото количество се е стигнало след рутинна проверка, извършена от митническите служители в търговски обект в същото населено място. Инспекторите установили, че в магазина се продават цигари с валиден български бандерол, но без издадено разрешително за търговия с тютюневи изделия, което представлява административно нарушение.

В търговската част на обекта митническите инспектори намерили и туба с 8 литра алкохол – ракия, за която станало ясно, че се предлага за продажба. За трите нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове са образувани административнонаказателни производства.

При други две проверки по линия на противодействие на акцизните нарушения митническите служители от сектор „Оперативен контрол“ установяват и общо 38 кг тютюн за пушене без валиден акцизен бандерол.

22 кг нарязан тютюн за пушене в найлонови торби и в куфар са намерени в лек автомобил на паркинг пред супермаркет във Варна. Други 16 кг нарязан тютюн са установени в частен дом в град Суворово. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международната федерация по гимнастика забрани политическата пропаганда на състезания
Международната федерация по гимнастика забрани политическата пропаганда на състезания
"Гранична полиция": Излизащите от България украински бежанци са повече от влизащите
"Гранична полиция": Излизащите от България украински бежанци са повече от влизащите