НОВИНИ

17-годишният бразилски тийнейджър Жоао Фонсека е на четвъртфинал на турнира в Рио де Жанейро

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:30, 23.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилският тийнейджър Жоао Фонсека сензационно се класира за четвъртфиналите на АТР 500 тенис турнира на клей в Рио де Жанейро с награден фонд 2.27 милиона долара.

Бразилецът, който е на 17 години и е едва номер 655 в световната ранглиста, отстрани Кристиан Гарин от Чили с 6:4, 6:4. Така Фонсека стана вторият най-млад четвъртфиналист (роден е на 21 август 2005-а) в състезания от АТР 500 след въвеждането на категорията през 2009-а.

„Живея в някакъв сън и не осъзнавам какво се случва. Искам да продължа да сънувам. Щастлив съм от това, което направих до този момент, но искам повече. Доволен съм от начина, по който играя, израснах много за една година не само технически, во и психически и физически. Не мога да не благодаря на моя екип, моето семейство и приятелите“, заяви роденият в Рио Фонсека след успеха.

Следващият му опонент е квалификантът от Аржентина Мариано Навоне.

Защитаващият титлата си Камерън Нори (Великобритания) се класира също за четвъртфиналите.

Британският номер едно спечели миналогодишния турнир в Бразилия и шансовете му за втора поредна титла се увеличиха по-рано през седмицата, когато първият поставен Карлос Алкарас се оттегли поради контузия.

Нори нямаше проблеми срещу чилиеца Томас Бариос Вера и спечели с 6:1, 6:1 за близо час на корта. Двубоят трябваше да се игра преди ден, но беше отложен заради дъжд.

Нори ще се изправи в петък срещу фаворита на домакините Тиаго Сейбот Уайлд, който елиминира испанеца Хауме Мунар с 6:2, 4:6, 6:3, за да стане първият бразилец, достигнал четвъртфиналите на турнира от 2017 година насам.

Поставеният под номер 5 Себастиан Баес (Аржентина) спечели срещу сънародника си Факундо Диас Акоста със 7:6(1), 6:3, в изцяло сръбски сблъсък Душан Лайович победи шестия в схемата Ласко Джере с 6:2, 7:5, а в среща между двама бразилци Тиаго Монтейро постигна успех над Фелипе Алвеш със 7:5, 6:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски: Всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо
Пеевски: Всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо
Йордан Минчев оглави класацията за "най-добър борец" в първия ден от евроквалификациите по баскетбол
Йордан Минчев оглави класацията за "най-добър борец" в първия ден от евроквалификациите по баскетбол