НОВИНИ

18 задържани при полицейска акция в Гоце Делчев

задържани полицейска акция гоце делчев
bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 02.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

18 души са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР при специализирана полицейска операция на територията на град Гоце Делчев и селата Абланица и Дебрен.

Трима от задържаните са привлечени към наказателна отговорност, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Органите на реда са инспектирали 3 места за обществен подслон и 6 заложни къщи. Извършени са проверки на 250 моторни превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, издадени са 30 фиша по Закона за движението по пътищата.

Задържаните са лица свързани с трафика, производството и разпространението на наркотици, както и с търговията с акцизни стоки и лихварството.


В хода на операцията, в частен дом в село Дебрен, са намерени и иззети около 1,4 килограма тревиста маса, реагираща положително на канабис, две засадени в саксии канабисови растения, около 6,2 грама амфетамин и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. В друго жилище в същото село полицаите са открили около 1, 060 килограма нарязан тютюн.

Операцията се проведе под ръководството на прокуратурата, като на място да се запознаят с резултатите бяха и главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу недостига на места в ясли и градини в София
Протест срещу недостига на места в ясли и градини в София
Задържаният в Бургас е участвал във военни действия на джихадистки групировки
Задържаният в Бургас е участвал във военни действия на джихадистки групировки