Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

20 младежи ще могат да се обучават безплатно за военни лекари

от БНТ
10:32, 13.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Още
младежи обучават безплатно военни лекари
Слушай новината

От днес започва приемът на документи за явяване на редовна изпитна сесия и за кандидатстване по специалността „Военен лекар”, която се осъществява по тристранния проект между Военномедицинска академия, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров".

Крайният срок за записване е 27.06.2022 г., а повече информация относно изискваните документи, начините за регистрация и изпитите може да бъде намерена на интернет страниците на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров".

Обучението по специалността „Военен лекар” стартира през 2017 г., като ежегодно се приемат по 20 курсанта, на които е осигурено: безплатно обучение в двата университета; гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар – 10 години; настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми – таксите, за които се поемат изцяло от ВМА.

В края на шестгодишното обучение получават две дипломи: магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”. Всеки един от завършилите специалността ще има възможност за специализация във ВМА, както и за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни членки на НАТО.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха извършителя на кражба на компютри от училище във Варна
Задържаха извършителя на кражба на компютри от училище във Варна
Летище София започна проверка след сигнал за дискриминация на Наоми Кембъл
Летище София започна проверка след сигнал за дискриминация на Наоми Кембъл