НОВИНИ

4 тона фалшиви парфюми задържаха митничари на "Дунав мост 2" при Видин

bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 15.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Митнически служители задържаха 3880 кг парфюми и тоалетни води на 24 търговски марки в района граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост 2" при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция "Митници".

В малките часове на 12 юли е спряна за проверка товарна композиция с водач - български гражданин, с маршрут от България за Полша. Камионът е превозвал групажен товар, за който на митническите инспектори са предоставени четири международни товарителници. В три от товарителниците превозваната стока е описана неточно и непълно, поради което товарната композиция е насочена за щателна митническа проверка. В седем палета с бруто тегло 3880 кг са намерени парфюми и тоалетни води, означени с различни търговски марки, за които са възникнали основателни съмнения, че същите нарушават права на интелектуалната собственост. В присъствието на водача седемте палета са разтоварени и в тях са преброени 10 578 парфюма на 24 световно известни търговски марки. Стоката е задържана и за случая са уведомени притежателите на търговските марки.

Фалшивите парфюми са установени в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите, допълниха от агенцията.

Това е четвърти случай за тази година, при който митническите служители на ГКПП "Дунав мост" при Видин задържат фалшиви парфюми, сочи справка на сайта на Агенция "Митници". Общото количество на задържаните "маркови" парфюми от началото на годината на този пункт е 81 030 флакона.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков честити успехите на националните отбори на Испания и Аржентина
Христо Стоичков честити успехите на националните отбори на Испания и Аржентина
БНТ е лидер в телевизионния ефир на финала на ЕВРО 2024
БНТ е лидер в телевизионния ефир на финала на ЕВРО 2024