НОВИНИ

40-годишна жена е в кома след удар от 17-годишен моторист без книжка

годишна жена кома била блъсната годишен моторист без книжка
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 23.05.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

40-годишна жена от Асеновград е в критично състояние, след като вчера е била блъсната от момче, управлявало мотор без книжка. Инцидентът е станал в квартал Долни Воден, като сигналът е бил за жена, лежаща на пътя в безпомощно състояние.

По време на разследването полицията е установила, че момчето е поискало мощния 250-кубиков мотор от свой познат, за да се повози. Въпреки, че собственикът на превозно средство е бил наясно, че 17-годишният младеж няма свидетелство за управление му го е предоставил. Момчето, заедно със свой приятел са потеглили с висока скорост, но на пътя им се е оказала жена от квартала, която са блъснали с мотора.

Водачът обаче е продължил, ударил е и спрял автомобил и е избягал от местопроизшествието. Спътникът на моториста е поискал да слезе от машината, но след като 17-годишното момче е отказало да спре, той е скочил в движение. Младежът, виновен за пътното произшествие е скрил мотора, след това е отишъл да търси собственика на превозното средство.

След като не го е намерил, е оставил в дома му две банкноти по 50 лева, с цел да се покрият щетите по машината. Междувременно собственикът е обявил пред полицията, че моторът му е откраднат. По-късно и двамата са задържани.

При проверката е станало ясно, че непълнолетното момче вече има две присъди и 4 акта за нарушение на пътя за управление без книжка. Предстои Окръжната прокуратура в Пловдив да поиска постоянна мярка за неотклонение на младежа. Обвинение ще бъде повдигнато както на него, така и на 42-годишният мъж, който му е предоставил мотора.

Автор: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха бившия шеф на прокуратурата в Кнежа за длъжностно престъпление
Осъдиха бившия шеф на прокуратурата в Кнежа за длъжностно престъпление
Спящата красавица весело шуми с Нети и Дони
Спящата красавица весело шуми с Нети и Дони