НОВИНИ

40-секундно обаждане прекратило кариерата на Луис Суарес в Барселона

Луис Суарес
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 07.10.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на Атлетико Мадрид Луис Суарес разкри начина, по който е бил информиран, че се налага да напусне Барселона.

Нападателят е получил обаждане от треньора Роналд Куман, което продължило точно 40 секунди. Повече от година след разговора Луис Суарес разкри какво се е случило тогава.

34-годишният уругваец напусна Ливърпул през 2014 година, за да подпише с каталунците. Той записа шест много успешни сезона като част от испанския гранд. Луис Суарес триумфира четири пъти в шампионата, в Шампионската лига, четири пъти с Барселона спечели Купата на краля, две Суперкупи на Испания и дори Световното клубно първенство.

Роналд Куман обаче пристигна на „Ноу Камп“ през август 2020 година и реши да промени хода на събитията за Луис Суарес, като го обяви за нежелан.

Бившият играч на Барселона сега разказа за скандалния си телефонен разговор с треньора.

„Обаждането на Куман, да ми каже (че не влизам в плановете му – бел.ред.) продължи 40 секунди. Но това не е начинът да се разделиш с легенда. Първо ми каза, че не влизам в плановете му, а после, че ако не си оправя договора, ще играя срещу Виляреал. Нямаше достатъчно смелост, за да ми каже ясно, дали ме иска, или наистина клубът не желае да остана“, заяви Луис Суарес.

През лятото на 2020 година нападателят облече екипа на Атлетико Мадрид и още в дебютния си сезон завърши като голмайстор на клуба по пътя си към титлата в Испания. Уругваецът се разписа 21 пъти в Ла Лига през сезон 2020/21.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прогноза: Горивата ще поскъпнат с още между 5 и 7 стотинки
Прогноза: Горивата ще поскъпнат с още между 5 и 7 стотинки
СЗО въведе определение за постковид състояние
СЗО въведе определение за постковид състояние