НОВИНИ

53 проекта ще се финансират по "Красива България"

проекта финансират красива българия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 09.02.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

53 проектни предложения са одобрени за финансиране през тази година по Проект „Красива България” на Министерство на труда и социалната политика.

Проектите са за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура. От тях 51 са на общини, а 2 са трети страни (Държавна агенция „Архиви” – Велико Търново и Технически университет Габрово). С реализирането им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, училища, административни сгради, здравни, спортни и социални обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на одобрените проекти е 11,9 млн. лв. От тях 5 млн. лв. са осигурени по Проект „Красива България”, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 лица, от които най-малко 235 регистрирани в бюрата по труда безработни.

В рамките на Проект „Красива България” ще бъдат проведени и 20 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението и за последващата успешна реализация на пазара на труда на над 230 незаети лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карантината не доведе до очаквания бейби бум
Карантината не доведе до очаквания бейби бум
Камен и Юлия Златкови спечелиха гигантските слаломи в Банско
Камен и Юлия Златкови спечелиха гигантските слаломи в Банско