НОВИНИ

Адриан Андреев започна с победа на турнир от сериите "Чалънджър" в САЩ

адриан андреев започна победа турнир сериите чалънджър сащ
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
10:25, 07.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът на България за "Купа Дейвис" Адриан Андреев стартира с успех в квалификациите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Чалънджър" в Орландо (САЩ) с награден фонд 52 080 долара.

Българинът направи обрат и победи с 3:6, 6:3, 7:6(6) Гонсало Виянуева от Аржентина, който е № 396 в световната ранглиста. Срещата продължи 3 часа и 9 минути.

За влизане в основната схема Андреев ще играе срещу друг американец Стефан Козлов, който е № 366 в световната ранглиста.

В първия сет българинът допусна два пробива и отстъпи с 3:6. Младата ни надежда в тениса започна много силно втората част и поведе с 4:0. Виянуева успя да намали изоставането си на 4:2, но Андреев удържа преднината си и с 6:3 изравни сетовете.

В третата решителна част Адриан допусна пробив още в първия гейм, но веднага отговори с рибрейк. Нашето момче проби за 4:2, но също веднага допусна рибрейк. Андреев отново проби за 5:3, а след това изпусна мачбол на собствен сервис за да затвори мача. Двамата тенисисти взеха следващите си подавания и така се стигна до тайбрек. В него Виянуева поведе с 4:2 точки, но Адриан първи стигна до мачбол при 6:5. Андреев не успя, но при следващата си възможност затвори мача с 8:6 точки в тайбрека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимира Петрова: В еуфория съм, надявам се, че ще се кача на стълбичката в Токио
Станимира Петрова: В еуфория съм, надявам се, че ще се кача на стълбичката в Токио
Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам за следващия парламент
Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам за следващия парламент