НОВИНИ

Адриан Манарино детронира Андрей Рубльов в Москва

Адриан Манарино
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:37, 21.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Адриан Манарино се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Москва, след като отстрани поставения под номер 1 в основната схема на надпреварата Андрей Рубльов с 5-7, 7-6 (4), 6-3 за два часа и половина игра.

Представителят на домакините поведе с пробив в откриващия сет при 4-2, но сервирайки за частта, се пропука и френският ветеран върна брейка в последния възможен момент. Все пак, Рубльов избегна тайбрек и след нов пробив дръпна в сетовете. Във втората част Манарино бе по-добрият тенисист, но на два пъти допусна връщане на пробиви от Рубльов. Руснакът пък на свой ред пропусна мачбол при 6-5 в своя полза.

Стигна се до тайбрек, където французинът показа по-голяма съобразителност и вкара мача в трети решителен сет. Там Манарино направи един-единствен пробив в четвъртия гейм, който се оказа достатъчен за крайния успех.

Така той се реваншира за тежката си загуба от Рубльов именно в последния финал на турнира през 2019 - 4-6, 0-6. Манарино загуби последните два мача за титлата в руската столица, след като през 2018 отстъпи на друг представител на домакините - Карен Хачанов.

Миналата година нямаше надпревара поради пандемията от коронавирус.

В спор за място на полуфиналите ветеранът ще играе с Рикардас Беранкис от Литва. Останалите два ясни четвъртфинала в съревнованието противопоставят Педро Мартинес – Марин Чилич и Джон Милман срещу Хачанов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киелини обвини Роналдо за лошата форма на Ювентус
Киелини обвини Роналдо за лошата форма на Ювентус
Отново онлайн училище: Родителски неволи
Отново онлайн училище: Родителски неволи