НОВИНИ

Адриан Манрино e първия полуфиналист в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:29, 12.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
адриан манрино първия полуфиналист софия

Петият поставен французин за първи път достигна финалното каре в София, след като надигра с 6:2, 1:6, 6:3 молдовеца Раду Албот след битка, продължила малко повече от два часа.

И двамата влязоха в срещата след два успеха до момента в турнира и очаквано бяха пределно мотивирани да продължат с добрата си серия.

Манарино беше този, който стартира по-уверено, изигравайки един безупречен първи сет, в който не допусна да се стигне до нито една точка за пробив. 35-ят в света от своя страна на два пъти взе сервиса на молдовеца и след 6:2 гейма поведе в резултата в сетовете.

Втората част протече до голяма степен огледално. Албот първо спаси брейкбол в първия гейм, след което моментално проби съперника си за аванс от 2:0. Молдовеца малко по-късно реализира втори пробив и след 6:1 гейма вкара мача в трети решителен сет.

В последната част французинът първи нанесе удар, пробивайки за 3:1. Последва много тежък сервис гейм за него, в който Манарино отрази два брейкбола, за поведе с 4:1.

В осмата част Албот сервираше за оставане и дори отрази мачбол, но още в следващия гейм петия поставен взе своето и затвори срещата след 2 часа и 3 минути на корта в зала "Арена Армеец".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студентите у нас продължават да намаляват
Студентите у нас продължават да намаляват
Правителството с право да харчи повече пари за пандемията
Правителството с право да харчи повече пари за пандемията