НОВИНИ

Адриен Рабио отбеляза и донесе успеха на Юве над Фиорентина

bnt avatar logo
от БНТ
21:56, 12.02.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ювентус записа минимален домакински успех с 1:0 над Фиорентина в мач от 22-рия кръг на Серия "А". Адриен Рабио отбеляза единствения гол в 34-ата минута, с което донесе трета поредна победа за “Старата госпожа” във всички турнири.

Преди началото на мача имаше минута мълчание за жертвите от опустошителните земетресения в Турция. Първото сериозно положение дойде в 12-ата минута, когато удар на Ди Мария претърпя рикошет, но топката стигна до връхлитащия на далечната греда Филип Костич, който обаче не беше точен при своя изстрел. В 23-ата минута Киеза центрира опасно в наказателното поле, Влахович се размина с топката, а Костич отново беше до далечната греда, за да стреля, но Пиетро Терачано изби удара му в корнер. При последвалото му изпълнение Мануел Локатели отправи шут и се стигна до нов корнер. Малко след това Алфред Дънкан пробва далечен удар, който не беше проблем за Войчех Шчесни. В 34-ата минута Ди Мария центрира и Рабио стреля с глава. Терачано отрази удара, но съдията показа, че преди това топката е преминала голлинията за 1:0 в полза на домакините.

В 59-ата минута Влахович наказа бившия си отбор, но ВАР отмени попадението заради негова тънка засада. В 89-ата минута появилият се като смяна Гаетано Кастровили отбеляза изравнителен гол, но след нова намеса на ВАР той също беше отменен, защото Лука Раниери е бил в засада с дясната си пета. В началото на добавеното време Кийн се отчете с пропуск, но така или иначе домакините запазиха крехкия си аванс.

Ювентус се намира на деветото място в класирането, след като събра 29 точки и изпревари Монца и Болоня само по голова разлика. Фиорентина са на 14-ото място с 24 пункта, колкото имат също така Лече и Сасуоло.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барчовски очаква победа над Румъния, България без Везенков в евроквалификациите
Барчовски очаква победа над Румъния, България без Везенков в евроквалификациите
Григор Димитров срещу Аслан Карацев в първия кръг в Ротердам в понеделник
Григор Димитров срещу Аслан Карацев в първия кръг в Ротердам в понеделник