НОВИНИ

Адрияно Дженев: Горд съм с титлата от "Ориндж Боул"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:57, 19.12.2022
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на двойки от тенис турнира "Ориндж Боул" Адрияно Дженев даде интервю за сайта на Българската тенис федерация, в която разказа малко повече за триумфа си с Илиян Радулов на неофициалното световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години.

През сезона Дженев спечели още турнира от втора категория в Нови Сад, Сърбия, а също така завоюва и две титли на двойки от ITF за юноши. В допълнение той стана шампион на двойки и втори на сингъл на турнира от втора категория на ITF в Хасково. Благодарение на всички тези успехи Адрияно Дженев ще започне следващата година в топ 30 на ранглистата за юноши.

Седмица след завръщането си от САЩ Адрияно сподели, че е горд от успехите си на двойки с Илиян Радулов.

"За мен този успех е специален, за всеки състезател е престиж да спечели Ориндж боул. Турнирите в Мерида, Мексико и "Ориндж Боул" са от най-висока категория в юношеския тенис и съм горд с победите на двойки. Като цяло съм доволен, оценявам това, което постигнахме с партньора ми на двойки Илиян Радулов. С него сме приятели, тренираме заедно, познаваме играта си и разчитаме един на друг. Имах лошия късмет на втория ден от пристигането ми в Мексико да вдигна висока температура, болки в мускулите, отпадналост и впоследствие гнойна ангина. Наложи се да приемам антибиотици в продължение на 14 дни. Това състояние попречи за доброто ми представяне на сингъл", заявява Дженев.

Изключително щастлив съм, че бях поканен да бъда част от ITF отбора. Благодарен съм за поканата от ITF, която всъщност ми даде възможност да играя на тези турнири. Преживяването с отбора беше вълнуващо и градивно за мен", допълва младият тенис талант.

17-годишният Адрияно Дженев разказа още какво го очаква през 2023 година и разкри, че го очаква много работа под ръководството на неговия личен треньор Серафим Грозев.

"Целта ми през 2023 г е да играя турнирите от Шлемовете и да се представя добре, също J1 и JA и Фючърси. Няма да имам почивка по празниците, защото ми предстоят турнири в началото на януари. Ще участвам на турнир J1Traralgon и Australian Open Junior Championship.Във всички аспекти от играта ми трябва да надграждам. Личен треньор ми е Серафим Грозев. Подготовката ми е изцяло од негово ръководство, както и състезателната ми програма. С него работим от четири години, за което съм му изключително благодарен", споделя Дженев.

Адрияно не пропусна и да благодари и на всички хора, които са зад гърба му и го подкрепят в неговия тенис път.

"Най-голяма подкрепа получавам от родителите ми, треньора ми и Българска Федерация по тенис. Благодаря Ви, че стоите зад гърба ми! Надявам се да имам подкрепата на повече хора, за да вървя успешно по пътя на мечтите си! Желая на всички весели и щастливи празници, да бъдат здрави и удовлетворени!", завършва Адриано Дженев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радост в Буенос Айрес и тъга в Париж след финала на Световното
Радост в Буенос Айрес и тъга в Париж след финала на Световното
Митничари откриха над 1 млн. лева недекларирана валута, укрита в тайници
Митничари откриха над 1 млн. лева недекларирана валута, укрита в тайници