НОВИНИ

Адвокат Слави Микински: Целта на Ботев Пд е стадионът да се превърне в място, на което хората да се радват на успехите на отбора

адвокат слави микински целта ботев стадионът превърне хората радват успехите отбора
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:29, 15.02.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Членът на борда на директорите на Ботев Пловдив - адвокат Слави Микински - говори за скандалите около клуба в последните дни по време на пресконференцията на стадион "Христо Ботев" преди началото на пролетния полусезон.

Микински коментира разпространените от Ботев записи, в които един от феновете на "жълто-черните" твърди, че е бил заплашван от строителя на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов.

"За съжаление поводът да съм тук не са успехите на нашите футболисти, а някои наболели проблеми. Както всички вие знаете, клубът беше подложен на безпрецедентна атака в последните 6 месеца – действия, идващи извън клуба - демонтаж на турникети, ограничаване на достъпа до скайбоксове, спиране на асансьори, всичко това кулминира във физическа разправа с някои фенове на територията на стадиона. Както сме демонстрирали, нашата цел е стадионът да се превърне в едно място, където хората заедно с своите деца да се радват на успехите на отбора. Да прекарват времето си приятно и безопасно", заяви той.

"Клубът трябваше да вземе отношение по тези случки и затова моля всички да се върнем към нормалността, да осигурим комфорт на спортно-техническото ръководство да проведат максимално добра подготовка на състезателите, защото тези събития извън футбола влияят на футболистите. Искаме това да спре и всеки да се върне към задълженията си", каза още един от директорите на "канарчетата"

Адвокатът засегна още темата с арестуваните служители на клуба, които бяха задържани за участие в организирана престъпна група.

"Въпросните лица, които бяха арестувани, бяха назначени с цел да развиват охранителната дейност на стадиона и на базата. След дълъг анализ, който продължи близо 2 години с охранителната фирма, която заварихме в клуба, решихме, че трябва да преструктурираме тази дейност и най-добре е тя да се развива вътре в клуба. С тази цел започнахме да търсим хора, които имат опит и развиват дейността. Не винаги намеренията и решенията, които се взимат, са правилни. Очевидно, че това не са нашите хора, които ще развиват тази дейност. Предполагам, че договорите на тези служители са били разписани от изпълнителния директор. Нашето становище е, че има външна намеса и затова сме призовали полицията да установи истинските причини. Надяваме се на независима експертиза за причините за спиране на електричеството", уточни Слави Микински.

В днешния брифинг се включи още и председателят на Сдружение ПФК Ботев - Борис Гиздаков, който призова феновете на отбора да не се поддават на манипулации.

"Не се поддавайте на манипулации. Идвайте редовно на стадиона, подкрепяйте любимия отбор. Нека заедно да се забавляваме с продукцията, която предлага Ботев. Нека правим от всеки мач малък празник, защото позитивната енергия, с която се зареждаме ни прави по-добри, защото обичаме футбола заради играта, а не заради власт, имоти и пари", сподели Гиздаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветниците от БСП в София искат оставката на областния управител Вяра Тодева
Съветниците от БСП в София искат оставката на областния управител Вяра Тодева
Сезен Белберова и Ванеса Георгиева отпаднаха в репешажите на европейското по борба
Сезен Белберова и Ванеса Георгиева отпаднаха в репешажите на европейското по борба