НОВИНИ

Адвокатите на принц Хари се опитват да привлекат Рупърт Мърдок в съдебно дело

адвокатите принц хари опитват привлекат рупърт мърдок съдебно дело
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:31, 20.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Адвокатите на британския принц Хари и други ищци поискаха да внесат поправки в иска си срещу британските вестници на Рупърт Мърдок, за да включат лично магната в обвиненията за прикриване на злоупотреби, предаде Ройтерс.

Хари и повече от 40 други лица съдят „Нюз груп нюзпейпърс“ по обвинения в незаконно навлизане в личния живот от страна на вестник „Сън“ и вече несъществуващия „Нюз ъв дъ уърлд“ от средата на 90-те години до 2016 г. Медията е собственост на Мърдок.

Предстои съдебен процес, който може да продължи осем седмици и е планиран да започне през януари 2025 г. По време на тридневно изслушване, започнало в сряда, адвокатите на ищците поискаха от съдията разрешение да променят подробностите в общото си дело срещу „Нюз груп нюзпейпърс“. Причина затова е, че искат да включат допълнителни доказателства за прикриване на престъпление от страна на висши ръководители на медийната група.

Сред измененията, които те искат да включат, са позовавания на 93-годишния Мърдок във връзка с неговото знание и прикриване на незаконни дейности от страна на висши служители, както и доказателства, свързани с Ребека Брукс, изпълнителен директор на британското му подразделение „Нюз Ю Кей“.

Адвокатите на „Нюз груп нюзпейпърс“ казаха, че опитът за промяна на обстоятелствата по делото са ненужни, непропорционални и неуместни, като се въвличат нови 200 журналисти, ръководители и частни детективи, и се повдигат изключително сериозни обвинения.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК: Граничните проверки между България и Румъния остават и след 31 март
ЕК: Граничните проверки между България и Румъния остават и след 31 март
Димитър Митов пред БНТ: Очаквам да се поздравим с победа срещу Танзания (ВИДЕО)
Димитър Митов пред БНТ: Очаквам да се поздравим с победа срещу Танзания (ВИДЕО)