НОВИНИ

Акции срещу купуването на гласове в различни части на страната, има задържани (СНИМКИ)

акции купуването гласове провеждат различни части страната снимки
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 26.09.2022
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирани полицейски акции за противодействие на престъпността и срещу купуването на гласове се провеждат в различни части на страната. В проверките участват и представители на общинските власти и на други контролни институции у нас като НАП, БАБХ, РИОСВ и Държавните горски стопанства.

Служители на "Пътна полиция" извършват и проверка за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата, както и за водачи с неплатени глоби за връчване на електронни фишове и наказателни постановления.

Бургас

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и срещу купуването на гласове се провежда на територията на област Бургас. Задържани са 11 души, образувани са 8 бързи полицейски производства и 7 преписки.

Срещу петима от арестуваните са повдигнати обвинения за отвличане, станало в центъра на Бургас заради неуредени финансови взаимоотношения.

Други двама – 23-годишни близнаци, са задържани в Приморско с голяма сума пари и марихуана. Те се проверяват и за участие в купуване на гласове.

Образуваните бързи полицейски производства са за притежание на наркотични вещества и за шофиране след употреба на алкохол или наркотици. Регистрирани са два отказа за тестване за наркотични вещества. Преписките, образувани до момента, са за притежаване на акцизни стоки без бандерол.

Кюстендил и Дупница

Специализирана полицейска операция стартира тази сутрин на територията на област Кюстендил - в квартал "Изток" в града и още два квартала на Дупница. Проверяват се търговски обекти като е установено, че два от тях нямат разрешително за извършване на търговска дейност.

В Дупница е задържано едно лице. До момента са проверени около 20 обекта, съставени са 8 акта.

Проверяват се търговски обекти в Дупница и Кюстендил, има задържан (СНИМКИ И ВИДЕО)

"Извършват се проверки и за нарушения на изборното законодателство. Към настоящия момент няма установени случаи на купуване на гласове", заяви комисар Васил Паргов, началник на Охранителна полиция - Кюстендил.

Плевен

За ефективното противодействие на престъпността, опазването на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали, специализирана полицейска операция се провежда и на територията на област Плевен.

Специализирана акция се провежда на територията на област Плевен

Акцентира се върху установяване на лица, съпричастни към извършване на престъпна дейност, установяване и задържане на издирвани лица и МПС, контрол по отношение на управление на МПС от неправоспособни водачи, в това число малолетни и непълнолетни, както и на водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства, включително и престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изобщо изборното законодателство.

Стамболийски, Перущица, Кричим

В Стамболийски акцентът е за противодействие на нарушенията в изборното законодателство. Контрол се извършва над магазини, заведения, заложени къщи, автоморги, пунктове за изкупуване на метали, търговци на дърва за огрев, частни адреси и автомобили.

Иззети се 2000 цигари без бандерол, образувана е предварителна проверка.

Акцията обхваща Стамболийски, Кричим, Ново село, Устина, Триводици, Перущица, Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Хебър спечели турнира в памет на Спас Натов
БК Хебър спечели турнира в памет на Спас Натов
Бягство от мобилизацията: Руснаци плащат по 1200 долара, за да напуснат страната
Бягство от мобилизацията: Руснаци плащат по 1200 долара, за да напуснат страната