НОВИНИ

Алберт Попов: Давах по-добри времена от световния шампион на тренировките (ВИДЕО)

алберт попов последен номер мога атакувам предните позиции видео
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 23.10.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български състезател в алпийските дисциплини Алберт Попов сподели очакванията си преди старта за Световната купа в австрийския курорт Зьолден, който е този уикенд.

"Подготовката мина перфектно, доволен съм от свършеното. Започнахме с повече гигантски слалом, където за момента не съм особено константен. Заради по-задния ми номер в неделя и по-топлото време очаквам да има доста дупки по трасето, когато дойде моя ред. Аз обаче се надявам дупките да са в моя полза. Тенденцията за този сезон изглежда, че ще са агресивните терени, не ледените. Малко ме притеснява това, но пък за всички е еднакво все пак", сподели звездата ни в зимните спортове преди началото на сезона за Световната купа.

"Аз вече показах, че в слалом и с последен номер могат да се атакуват предни позиции. Нямам амбиции за Олимпиадата в Пекин, ако имам ден мога да покажа много. На тренировките преди старта в Зьолден карах със световния шампион Солеваг и дадох и по-добри времена от него, но не се главозамайвам. Филип Зубчич пък ме би на гигантски доста сериозно, но на слалом му показах, че има и той какво да научи от мен", завърши с усмивка Попов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моловете празни в първия почивен ден с новите мерки (СНИМКИ)
Моловете празни в първия почивен ден с новите мерки (СНИМКИ)
Над 200 души се ваксинираха във ВМА за 3 часа
Над 200 души се ваксинираха във ВМА за 3 часа