НОВИНИ

Алберт Попов и Камен Златков се прибраха у дома доволни от успеха

Алберт Попов и Камен Златков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 23.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Двамата български алпийци Алберт Попов и Камен Златков се пробраха в България след успеха в нощния слалом от Световната купа в италианския зимен център Мадона ди Кампильо.

„Вторите маншове винаги са ми били сила, винаги съм карал по-уверен и знаех, че просто трябва да вляза във втория манш, в който само се наслаждавах на чудесно каране“, сподели Златков.

Алберт Попов се класира на 11-о място, а Камен Златков е 19-и. Така за първи път двама българи печелят точки за Световната купа в един старт, а за Златков това е най-добро постижение в кариерата му.

„Надявам се да ставаме все повече. Гледам, че и младите излизат в се по-надъхани за стартовете. Затова го правим, да развиваме ски спорта в България“, сподели Алберт Попов.

В генералното класиране за Световната купа води Марко Одермат (Швейцария) с 633 точки, Алберт Попов е 70-и с 39 точки, а Камен Златков 101-и с 12 точки.

"Много се радвам, че и двамата успяхме да покажем едно много силно каране и да запишем тези резултати. Много съм щастлив, че успяхме да го споделим с Алберт и вече официално имаме двама състезатели в първите 30 в Световна купа", каза още Камен Златков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висшата лига отмени още два мача
Висшата лига отмени още два мача
Връщат полицейския час в Каталуния
Връщат полицейския час в Каталуния