НОВИНИ

Алберт Попов: Изпълних моята цел за сезона

Алберт Попов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 21.03.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският скиор Алберт Попов даде положителна оценка на сезона си след завръщането си на родна почва. Той не скри, че се надява да се задържи трайно в световния елит на алпийските ски.

Вчера Попов завърши на 4-о място, само на 16 стотни, от дебютния си подиум за Световната купа в слалома във френския зимен център Куршевел-Мерибел.

„Такива бяха условията, има такива състезания, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Теренът позволи да съм конкурентен на първите. За тези 16 стотни мога да ги намеря навсякъде, но се хвърлих и направих точно това, което трябва. Изпълних моята цел. Тя беше да вляза в топ 5, затова съм удовлетворен. Този успех ме мотивира много“, сподели Алберт Попов.

Българинът заемаше 22-а позиция след първите спускания, но с отлично каране във втория манш се изкачи с цели 18 места в крайното класиране.

„Едното коляно започна леко да ме приболва, но имаме таблетки, които да ми помогнат за болката. Задържах формата до края, което ми показва, че съм в правилната посока“, каза още скиорът.

Това е най-доброто представяне за Алберт Попов в старт за Световната купа, след като до момента той имаше две шести места в Шладминг.

„Много години наред тестваме, кое за мен работи и върви. Събираме опит с всяка година и във всеки старт бях с точната екипировка. Ще се радвам да си направя една подходяща почивка, сега ще отидем на Банско да караме на „Томба“, защото чувам, че ще има гигантски догодина и на „Томба“, каза още Алберт Попов.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислава Христова и Александър Везенков са номер 1 за 2021 година
Борислава Христова и Александър Везенков са номер 1 за 2021 година
Разкриха незаконен пункт за цветни метали край Варна
Разкриха незаконен пункт за цветни метали край Варна