НОВИНИ

Алберт Попов приключи сезона с 12-о място в Солдеу

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:17, 19.03.2023
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
алберт попов приключи сезона солдеу
Слушай новината

Най-добрият български алпиец Алберт Попов завърши на 12-о място в слалома от програмата на финалите за Световната купа в Солдеу, Андора.

Алберт се движеше 9-и след първия манш и въпреки че направи добро второ спускане в крайна сметка отстъпи с няколко позиции в крайното подреждане.

Резултатът на българинът обаче бе достатъчен, за да му гарантира 15-о място в генералното класиране в дисциплината слалом през сезона, което е и най-добър резултат в кариерата на българина, който преди малко по-малко от един месец стигна и до първия си подиум в Световната купа.

Победата в днешния старт в Солдеу грабна швейцарецът Рамон Ценхойзерн, за когото това бе втори успех през сезона и общо шести в кариерата му за Световната купа.

Втори остана норвежецът Лукас Броутен, който обаче със спечелените 80 точки си осигури малкия Кристален глобус в дисциплината слалом, детронирайки Хенрик Кристоферсен, който днес се нареди трети.

С днешния слалом в Солдеу пък бе поставен официално и краят на сезон 2022/23 в Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лозя горяха край Благоевград
Лозя горяха край Благоевград
Баскетболистът Тео Александров в предаването "Аз съм"
Баскетболистът Тео Александров в предаването "Аз съм"