НОВИНИ

Алберт Попов пропусна врата и не завърши слалома в Кортина, титла за Норвегия

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:27, 21.02.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Зимни
алберт попов пропусна врата завърши слалома кортина титла норвегия

За съжаление най-добрият ни алпиец не завърши втория манш в слалома при мъжете на световното първенство по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен курорт Кортина д'Ампецо, след като подходи агресивно и пропусна врата.

Златният медал спечели Себастиан Фос-Солевог от Норвегия, който финишира за 1:46.48 минута и спечели втора титла от шампионата след успеха в паралелното отборно състезание преди четири дни.

Фос-Солевог беше трети след първия манш с 52.40 секунди, но беше най-добър при второто спускане и спря хронометрите на 54.08 секунди, което му донесе титлата.

"Невероятно е да финишираш първи на световно първенство. Бях в добра позиция след първия манш, а преди началото на втория имах добро усещане. Бях настроен много позитивно. Знаех, че състезателите пред мен също имат шансове, но аз вярвах в себе си. Получи се и съм много щастлив. Радвам се, че това е нашата година", каза победителят.

Фос-Солевог стана първият норвежец с победа в слалома на Световно първенство след Том Стиансен през 1997 година в Сестриере (Италия).

Втори на 21 стотни от секундата завърши австриецът Адриан Пертл, който водеше след първия манш с 52.24 секунди.

Друг норвежец Хенрик Кристоферсен се нареди трети на 46 стотни. Бронзовият медалист от Сочи 2014г. беше едва 6-ти след първото каране, но с много солидно второ спускане си осигури медал.

Представителят на домакините Алекс Винацер, който беше втори в първия манш с 52.38 секунди, в крайна сметка остана четвърти на 1.20 секунди, а Даниел Юл беше най-добър от швейцарците на петото място с изоставане от 1.22 секунда.

Другите ни трима представители в състезанието Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов пък отпаданаха още в първия манш, след като не завършиха

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция удължава ограниченията за международни пътници до 8 март
Гърция удължава ограниченията за международни пътници до 8 март
Росен Барчовски: Днес съм много щастлив и горд
Росен Барчовски: Днес съм много щастлив и горд