НОВИНИ

Алберт Попов ще участва в две дисциплини на световното

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:27, 06.02.2021
Чете се за: 01:08 мин.
Зимни
алберт попов участва две дисциплини световното

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов подписа днес договор за сътрудничество със Ски център Банско. Договорът беше връчен на Попов от Иван Обрейков, маркетингов директор на "Юлен".

"Надяваме се, че този договор ще даде на Алберт да има сигурността за съвместна работа във всеки един аспект, заяви Обрейков.

"Помощта е много навременна, защото се намираме в един сложен сезон. Наистина съм много благодарен на Ски център Банско за договора, който подписваме, каза от своя страна Алберт Попов. Като част от договора той ще носи на екипировката си логото на Банско на всички състезания и събития.

Самият Алберт Попов пък сподели, че се чувства изключително удовлетворен от резултатите, които постигна в състезанията за Световната Купа в последния месец.

"Моят сезон не започна както трябва, но въпреки това успях да докажа формата, която знам, че имам. Дали мога да постигна още по-добри резултати? Нищо не се знае до края на сезона, наистина съм в добра форма, каза още Попов.

Най-добрият български скиор добави, че все още не мисли сериозно за зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година, защото заради настоящата ситуация с COVID-19 все още не е ясно дали Игрите ще се проведат след една или две години.

Аби говори още и за Световната Купа в Банско, която ще се проведе в края на февруари, споделяйки, че се надява да повтори каранията си от последния месец.

"Тръгвам към Банско с лично мои амбиции - като цяло считам сезона за успешен, ще дам всичко от себе си. Ако направя спускания като тези от последния месец, смятам че всичко е възможно", каза алпиецът.

Накрая Попов засегна темата и за предстоящото Световно Първенство в Кортина д`Ампецо, което започва този понеделник. Алберт заяви, че ще кара в две дисциплини, слалом и гигантски слалом.

През тази година в Световната купа българинът е участвал само в дисциплината слалом, а най-доброто му постижение е 6-то място в Шладминг (Австрия).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ: България е с най-ниска минимална заплата в ЕС
КНСБ: България е с най-ниска минимална заплата в ЕС
Димитър Бербатов: Промяната в българския футбол е задължителна
Димитър Бербатов: Промяната в българския футбол е задължителна