НОВИНИ

Алберт Попов: След такива резултати виждаш, че всичко си е заслужавало

алберт попов такива резултати виждаш всичко заслужавало
bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 13.04.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български скиор Алберт Попов за втори пореден месец бе избран от спортните журналисти за "Спортист на месеца". Алпиецът спечели доверието на медиите с 4-ото си място в слалома от финалите на Световната купа в Мерибел/Куршевел (Франция).

Звездата на родните ски получи приза си на специална церемония в пресклуб „България“.

„Сезонът беше изключително шарен. Смятам, че си изпълнихме целите и показахме, че вървим напред. Надявам се да продължим да работим в правилна посока. Не смятам, че съм далеч от подиума, но всичко трябва да пасне и да се случи в правилния момент“, заяви Попов, който завърши на 21-о място в подреждането за малката Световна купа в слалома.

„След такива резултати виждаш, че всичко си е заслужавало. Това ти дава стимул да продължаваш да работиш още повече. За най-сладкото през сезона не мога да не посоча Олимпиадата, защото имах много големи очаквания. Радвам се, че останах спокоен. Това ми е пикът на сезона. Смея да твърдя, че съм станал стабилен върху ските, но имаме да работим още малко технически“, каза още Алберт Попов.

Само няколко дни преди заключителния старт за Световната купа във Франция, Алберт сподели в пресклуб „България“ заедно с треньора си Ивайло Борисов, че са си поставили за цел да се класира сред първите 15. Днес скиорът призна, че амбицията е била далеч по-голяма: „Все чакахме да вляза в тази прословута петица и най-после се случи с четвъртото място!“

По повод предстоящото Световно първенство във Франция догодина, той каза: „Мисля, че вече сме подготвени за всякакви условия и можем да сме конкурентоспособни.“

Новият сезон Алберт Попов ще започне с №19, което до момента е най-предната му позиция в световната ранглиста по слалом.

„Искам да стартирам скоростно и да вляза в първите 15. По-късно, ако това се случи, имам истински шанс за подиум“, обясни Алберт Попов, който добави, че доброто му представяне в последните месеци е мотивация за следващите му стартове.

Преди да започне подготовка за следващия сезон той ще се радва само на седмица почивка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен е жребият за Европейското по бадминтон, сестри Стоеви започват от втория кръг
Ясен е жребият за Европейското по бадминтон, сестри Стоеви започват от втория кръг
България победи Швеция и записа първи успех в "Били Джийн къп"
България победи Швеция и записа първи успех в "Били Джийн къп"