НОВИНИ

Алекс Лазаров записа победа в Белград

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:30, 13.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
алекс лазаров записа победа белград

Българинът надигра с 6:3 6:3 преставителя на Хърватия Матей Сабанов и записа първи успех във втората фаза на надпреварата, организирана от бившия номер 8 в света Янко Типсаревич.

Лазаров, несъмнено беше по-добрият тенисист на корта, въпреки че допусна някои спадове, които връщаха увереността на хърватският му опонент.

Двубоят започна спокойно като и двамата играчи взимаха подаванията си в началото.

В 6-ия гейм Лазаров осъществи първи пробив в срещата, но за съжаление допусна моменталното му връщане.

При опит на Сабанов да изравни за 4:4 хърватинът изпита отново колебания и изостана с 0:40. Все пак той стигна до равенството, но нова грешка откри възможност пред българския представител. Този път Алекс се справи и поведе с 5:3.

Този път Лазаров успя да затвърди пробива, затваряйки първия сет на двубоя с 6:3.

Втората част също започна много добре за националът ни за "Купа Дейвис". Той осъществи пробив още в първия гейм и пое инициативата в света.

При 2:1 в негова полза, нови колебания позволиха в играта на нашето момче позволиха връщането на пробива от страна на Сабанов. Хърватина, дори, успя да поведе за 3:2, но както се оказа, това бе всичко, което той имаше да предложи в мача.

Серия от четири безответни гейма донесе втория сет в актива на Алекс, а с това и крайният успех в срещата. Това бе общо пети успех за Лазаров в седем мача и първи за втората фаза на турнира.

Другият ни представител при мъжете Димитър Кузманов, също се очаква да поднови участието си в надпреварата в близките дни. Все още се очаква информация кога ще бъде неговия двубой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за три долара
Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за три долара
ЕЦБ: Преди еврото, България да стабилизира икономиката си
ЕЦБ: Преди еврото, България да стабилизира икономиката си