НОВИНИ

Алекс Николов: Баща ми е често критичен към играта ми на терена

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:54, 09.11.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
алекс николов баща често критичен играта терена
Слушай новината

Италианското авторитетно издание "Гадзета дело Спорт" публикува материал, посветен на младата българска волейболна звезда Александър Николов, който от този сезон се подвизава във волейболната Суперлига на Италия с екипа на Кучине Лубе Чивитанова.

В материала Николов разкрива, че е изпитвал трудности в началото на кампанията, но в момента вече се чувства готов да помогне на новия си отбор.

"Не знам дали съм очаквал да постигна такива резултати, но със сигурност съм доволен. В началото на сезона усещах, че трябва да ми помагат при посрещането, вече мога и аз да помогна на отбора. Но това е плодът на многото работа, която вършим в залата всяка седмица. Вярвам, че Лубе е голям отбор, въпреки че се подмлади много тази година. Мисля, че показахме, че можем да сме на нивото на най-добрите, като Перуджа и Тренто", споделя 18-годишният посрещач.

Алекс Николов говори и за почти ежедневните разговори с баща си Владимир Николов и как те му помагат да се подобрява на терена.

"Когато играеш на тази позиция, няма друг вариант освен да искаш да ти вдигнат топката и в горещите моменти на мача. Трябва да си сигурен в себе си и на терена, за да вдъхнеш доверие и на съотборниците си. Откакто е започнал сезона, се чувам почти всеки ден с баща ми. Говорим за волейбол, но и за други неща. Често е критичен към мен и играта ми на терена, но мисля, че така е правилно. Понякога ми говори като баща на син, понякога като треньор на състезател. Приятно ми е, че ми казва тези неща", заяви Николов.

Българският волейболист споделя още мнението си и за друга актуална звезда на родния волейбол Матей Казийски, който през годините си изгради сериозно име в Италия с екипите не Тренто и Верона.

"Не знам дали може да се каже, че Матей Казийски е пример за мен. Със сигурност говорим за най-големия волейболист, която България е имала. Той е най-добрият модел докъде може да се стигне и да се печели. Нормално е всеки млад българин да иска да прилича на него", разказва Александър Николов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детайли от разследването: Граничният полицай вероятно е жертва на подготвено отмъщение
Детайли от разследването: Граничният полицай вероятно е жертва на подготвено отмъщение
Руският военен министър нареди изтегляне на силите от западния бряг на река Днепър
Руският военен министър нареди изтегляне на силите от западния бряг на река Днепър