НОВИНИ

Алекс Николов и Лубе довършиха обрата срещу Радостин Стойчев и Верона в италианското първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:19, 09.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
алекс николов точки четвъртия пореден успех лубе шампионската лига
Слушай новината

Българският волейболен национал Александър Николов изигра поредния си силен мач за Кубе Лубе Чивитанова, за да помогне на тима на надиграе 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) водения от Радостин Стойчев тим на Верона в пети решителен сблъсък от плейофите в италианската Серия "А1".

По този начин тимът на Лубе се класира за полуфиналите след успех с 3-2 победи в серията, въпреки че Николов и съотборниците му изоставаха с 0-2 след първите две срещи.

Вчера вечерта в "Еуросуоле Форум" обаче действащите шампиони на Италия бяха категорични и записаха най-убедителния успех в сблъсъка, с което продължават похода си към четвърта поредна титла на Италия след тези през сезони 2018/19, 2020/21 и 2021/22 (през сезон 2019/20 шампион не бе определен заради пандемията от COVID-19).

Алекс Николов стана един от двамата най-резултатни за победителите със своите 15 точки, колкото реализира и кубинецът Марлон Янт Ерера.

За Верона пък друг български национал Алекс Грозданов завърши с 3 точки, а Нумори Кейта бе над всички със 17, но въпреки това момчетата на Радостин Стойчев не успяха да се класират за полуфиналите.

В спора за място на финала пък Александър Николов и Лубе ще играят срещу някой измежду отборите на Перуджа и Милано, които се изправят един срещу друг в понеделник вечер (10 април) в пети решителен двубой помежду си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Европейци": Градското лозе на Солун
"Европейци": Градското лозе на Солун
Оставиха в ареста обвинения за убийството на 32-годишната Кристина Атанасова
Оставиха в ареста обвинения за убийството на 32-годишната Кристина Атанасова