НОВИНИ

Алекс Николов: Малко не ни достигна, раздадохме се и забивахме смело

Алекс Николов Български национален отбор по волейбол за мъже
Снимка: БФВ/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 26.06.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният национал Алекс Николов смята, че тимът ни успешно се е противопоставил на САЩ, въпреки загубата с 1:3 гейма в Лигата на нациите.

18-годишният ни голям талант завърши със 17 точки.

„Жалко! Много малко не ни достигна, но играхме здраво. САЩ, ако не най-добрият отбор, са в Топ 3 в Лигата на нациите. Ние можехме само да се раздадем максимално. Да бием силен сервис, да забиваме смело, както и направихме. Разликата с тях въобще не беше голяма. От мачовете със САЩ и Бразилия можем да извлечем само позитивни неща. Това са силни отбори и да играем на тяхното ниво е прекрасно. Само така млади състезатели като нас могат да напреднат", заяви топреализаторът за България при 1:3 от САЩ Алекс Николов.

Неговият съотборник Радослав Парапунов смята, че опитът на американците е наклонил везните в тяхна полза.

„Може би това беше един първите мачове, в които не бях в тежест за отбора. Не ни достигна малко шанс в моментите накрая. Може би трябва да сме по-организирани и продължаваме така. Даваме всичко от себе си, борим се за тези моменти. Специални благодарности и на публиката. Няма такава голяма разлика между нас, особено в този мач, но накрая техният опит си каза думата“, заяви Радослав Парапунов, който завърши с 15 точки.

Той отговори дали го яд, че не е успял да вземе реванш от Кайл Енсинг и Джошуа Туанига на финала на колежанското първенство през 2019 г.

„Ако трябва съм честен, не бях се замислял за това. Тук е национален отбор и според мен честта и желанието за държавата е много по-важно. Но ми се искаше да ги бия и на следващото ниво. Бил съм ги в колежа, сега остана и в националния отбор да ги бия“, заяви диагоналът.

За финал той бе попитан за очакванията за мача с Бразилия в неделя.

„Очаквам да излезем и да се борим максимално. Да дадем всичко от нас. В такива момента с такива силни отбори, които са на световната сцена, играли са финали, печелили са ги, остава само да се забавляваш. Просто трябва да дадем най-доброто от себе си“, завърши Парапунов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатна лятна академия за децата в Асеновград
Безплатна лятна академия за децата в Асеновград
Водещата на БНТ Филипа Огнянова търси професиите на бъдещето в нова рубрика в Youtube
Водещата на БНТ Филипа Огнянова търси професиите на бъдещето в нова рубрика в Youtube