НОВИНИ

Александър Лазаров победи бивш №12 в света на турнира по тенис в Белград

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:53, 21.07.2020
Чете се за: 01:23 мин.
Тенис
александър лазаров победи бивш №12 света турнира тенис белград

Българският тенисист Александър Лазаров победи хърватина Борна Чорич с 7:6 (8), 6:7 (5), 2:0 и отказване на хърватския тенисист, който е бивш номер 12, във финалната фаза на демонстративния тенис турнир в Белград.

Двубоят започна отлично за нашето момче като той диктуваше събитията на корта. Алекс поведе в първата част с 0-4, реализирайки две от трите си възможности за пробив.

Впоследствие Чорич вдигна нивото си и върна двата пробива, за да изравни сета при 4-4.

До края на сета, Лазаров имаше два брейкбола, единия от които беше и с цената на сетбол, но не успя да ги материализира. Това логично доведе частта до тайбрек.

В дългия гейм драма не липсваше като двамата вървяха близко в резултата през цялото време. Борна Чорич пропусна два сетбола, а Лазаров също пропусна още една възможност да затвори частта.

В край на сметка, българинът излезе по-хладнокръвен и за наше щастие спечели тайбрека след 10-8.

Вторият сет започна по-равностойно като давамата тенисисти си взимаха подаванията до петия гейм. Тогава Алекс нанесе своя удар и осъществи третия си пробив в двубоя, за да поведе с 3:2.

За съжаление, Чорич моментално възстанови паритета в геймовете и следвавщите четири части двамата отново не допуснаха изненади.

При 5-5 българинът поведе с 0:40 при сервис на опонента си и реализира втората си възможност, доближавайки се само на гейм от крайния успех.

Сервирайки за мача, Лазаров достигна и до точка за спечелването му, но Чорич я отрази, а после осъществи и пробив, докарвайки и втората част до тайбрек.

Отново двамата вървяха близко в резултата, но този път хърватина реализира още първия си сетбол и изравни сетовете.

Решителната част запона с предимство за Алекс, който поведе с пробив и 2:0. Тогава Борна Чорич се отказа поради травма, което осигури деветата победа на българския национал за "Купа Дейвис" и "АТП Къп".

Това е вторият успех за Алекс над играч от топ 50 от началото на турнира. Преди няколко седмици Лазаров се справи и с номер 23 Душан Лайович (Сърбия).

Победата е също така много ценна и за развитието на турнира на Алекс. Благодарение на нея, той запазва шансовете си да продължи към следващата фаза на турнира.

Утре, на Лазаров му предстои последната среща от груповата фаза. Негов съперник ще бъде Ерги Киркин , който загуби сблъсъка си с Чорич вчера, а по-късно днес излиза срещу Дамир Джумхур.

Турският тенисист е на 21 години и понастояще е на 501-во място в светованта ранклиста. Това ще бъде първата му среща с Алекс Лазаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За поредна вечер протести и в Пловдив, Варна и Русе
За поредна вечер протести и в Пловдив, Варна и Русе
Тома Биков: Този вот на недоверие нямаше никакъв смисъл
Тома Биков: Този вот на недоверие нямаше никакъв смисъл