НОВИНИ

Александър Лазаров с трета поредна чиста победа в Белград

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:13, 16.07.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
александър лазаров трета поредна чиста победа белград

Поредният успех на национала ни за "Купа Дейвис" и "АТП Къп" подпечата неговото място в последната седмица на турнира на Янко Типсаревич.

Третата поредна победа за Алекс дойде срещу представителя на домакините Владан Тадич. Нашенецът отново бе безкомпромисен като победата му беше повече от изразителна- 6:3, 6:0.

В началото на двубоя и двамата тенисисти се справяха комфортно в своите сервис геймове, не допускайки шансове за пробив пред другия.

Петият гейм се оказа ключое за развитието на сета. Тадич изостана с 15:40 и въпреки че се добра до равенство, в край на сметка бе пробит.

Лазаров продължи да не изпитва затруднения на свое подаване като по този начин контролираше преднината си. В края на сета нови трудности при сервис на Тадич позволиха на българина да стигне до вотри пробив, който му осигури и спечелването на първата част с 6:3.

Във вторият сет интригата отсъстваше. Лазаров не остави никакви шансове на опонента си като Тадич, дори, не успя да стигне до гейм. Така, само след 51 минути на корта, родният представител се поздрави с трети успех през тази седмица и общо седми подред.

Победата означава, че Александър Лзааров се присъединява към Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова. Всички те ще бъдат част от заключителната фаза на турнира на Янко Типсаревич, която ще се проведе през следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медик от Спешната помощ в Радомир е нападнат от близък на пациент
Медик от Спешната помощ в Радомир е нападнат от близък на пациент
Мартин Камбуров заразен с коронавирус
Мартин Камбуров заразен с коронавирус