НОВИНИ

Александър Маджуров: Имаме сериозна конкуренция в първенството, далеч сме да мислим за участие в Шампионската лига

александър маджуров имаме сериозна конкуренция първенството далеч сме мислим участие шампионската лига
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 16.02.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният Дея спорт Бургас беше избран за отбор №1 за месец януари, след като преди няколко седмици стигна до исторически първи триумф в турнира за Купата на България при мъжете.

По церемонията по награждаване днес присъства и президентът на Дея Александър Маджуров, който изрази радостта си от признанието за тима.

"Благодаря много за това, че нашия труд се оценява. Хубаво е да има признание към спорта и ежемесечно да се награждават спортистите. Това също е добър пример и за по-младите състезатели. Георги Казаков и аз сме създали този клуб и стъпка по стъпка и вече стигнахме до Купата на България", заяви босът на бургаския клуб.

Ръководителят коментира още и битката за титлата в родното първенство, както и дали в състава на Дея вече си мечтаят за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

"Със сигурност, Хебър беше топ фаворит за титлата с оглед финансиране, състав на отбора, опит, зала и т.н. Ние сме селектирали отбор, който да се конкурира с тях, но нямаме необходимата дълбочина. С разпадането на Хебър обаче се подсилиха 2-3 отбора, които ще бъдат за нас сериозна конкуренция - Нефтохимик, ЦСКА, а Левски основно разчитат на техни играчи, което е най-хубавото и е основна цял и на нашия клуб", коментира Александър Маджуров.

"Участието ни в Шампионската лига далеч не е решено, защото в първенството се играят плейофи и те дават шанс на всеки да стане шампион. Имаме поне две победи повече от съперниците, но това не ни успокоява. Наясно сме с предизвикателствата на Шампионската лига. Дори да направим свръх селекция за нашите стандарти е почти невъзможно да направим нещо срещу грандовете от Италия, Турция, Полша... Ако в групата имаш поне един отбор от средно европейско ниво може да се борим срещу него да спечелим, а срещу грандовете да направим достоен резултат. Но сме много далече от това да бием отбори като Перуджа, Тренто, Закса и т.н. Измеренията са коренно различни и ние си даваме реална сметка за това", допълни президентът на Дея спорт Бургас.

В днешната церемония участие взе още и централният блокировач на тима Николай Николов, който сподели, че е доволен от характера, който показва отбора.

"Моята политика в спорта е, че независимо срещу кого играеш, накрая трите гейма трябва да са при мен. Доволен съм, че в много мачове от 0:2 стигаме до 3:2. Когато губиш с 0:2 има доста нерви, ние, играчите не сме от желязо. Има много силни отбори тази година в първенството. Доволен съм, че в оспорваните мачове показваме характер и печелим с характер", каза опитният волейболист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Против провеждане на Луковмарш се обявиха от Външно министерство
Против провеждане на Луковмарш се обявиха от Външно министерство
Филмът „Наказание без престъпление“ - гледайте тази вечер „В кадър“
Филмът „Наказание без престъпление“ - гледайте тази вечер „В кадър“