Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Александър Сталийски: Не познавам Слави Трифонов и Тошко Йорданов

от БНТ
21:49, 14.06.2022
6915
Чете се за: 03:57 мин.
У нас
александър сталийски познавам слави трифонов тошко йорданов
Слушай новината

Бизнесменът Александър Сталийски разпространи позиция до медиите, в която заявява, че не познава Слави Трифонов и Тошко Йорданов и че няма общо с твърденията на спортния министър в оставка Радостин Василев.

Вчера, на пресконференцията, на която обяви, че напуска ИТН, Василев обясняваше за затварянето на известно столично заведение на територията на плувния комплекс "Диана". Преди седмица въпросното заведение, свързвано със Сталийски, беше запечатано от НАП заради открити нарушения. Радостин Василев заяви, че е получил послание от зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов: "Пич, Дългия ме праща да ти кажа да не закачаш Сталийски".

Александър Сталийски подчертава, че не е собственик на въпросното заведение, както и че няма никакви взаимоотношения с ръководството на ИТН, Радостин Василев или Кирил Петков.

Публикуваме позицията му без редакционна намеса:

"Във връзка с излъчена пресконференция на Радостин Василев и споменаването на моето име в нея, бих искал да ви запозная със своята позиция. Вярвам, че тя ще бъде отразена.

Не познавам господин Станислав Трифонов и господин Тошко Йорданов и нямам никакви взаимоотношение с тях. Не познавам господин Кирил Петков и господин Радостин Василев и нямам никакви взаимоотношения с тях. Недоумявам защо името ми се използва за оправдаване на политически постъпки.

Повече от 10 години различни политици употребяват името Александър Сталийски за постигане на политически цели чрез хвърляне на несъстоятелни твърдения в медийното пространство, за което водя съдебни дела и няма да спра да го правя.

Един от тези политици е Иво Мирчев. Тъй като в свое изявление Ивайло Мирчев ме обвинява в извършване на престъпления, подадох надлежна жалба до Софийска районна прокуратура. Предявих и съдебен иск по чл.45 от ЗЗД срещу Ивайло Николаев Мирчев.

Прави впечатление, че в случая Хиполенд, в който неоснователно бях замесен, медиите пространно отразиха възможността проверките във веригата да са политическа репресия. В случая с ресторант 101, в който отново съм въвлечен Радостин Василев, цитиран от "Дневник" казва :

"Василев заяви, че е видял снимката си в тоалетната на заведението и е казал на премиера Петков да изпрати НАП".

От медиите разбрах, че съдът е обявил затварянето на ресторанта за незаконно.

Смущаващо е ако премиерът на Република България в лично качество разпорежда проверки на приходната агенция, още повече, когато затваряне в следствие на тези проверки е обявено за незаконно от българския съд. Особено в контекста на заявките за почтеност от страна на Кирил Петков.

В свое интервю Радостин Василев каза и следното:

"Разлепиха моя снимка в тоалетната. Пуснахме сигнал до ДНСК... Договорът с наемателя ще бъде прекратен докато аз съм министър и помещението ще бъде освободено с полиция."

Оставям на вас, като обективна медия тълкуването на думите и действията на изпълнителната власт. Относно спекулациите, че съм собственик на ресторанта, бих искал да уточня, че аз посещавам често това заведение, както и много други в качеството си на клиент.

С Уважение,

Александър Сталийски"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив тренира двуразово преди контролата с Черно море
Локомотив Пловдив тренира двуразово преди контролата с Черно море
По-голям брой участници и спортове се очакват в следващото издание на фестивала "Албена 2022"
По-голям брой участници и спортове се очакват в следващото издание на фестивала "Албена 2022"