НОВИНИ

Александър Томаш: Момчетата се стараят, но усещам, че започват да губят увереност

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:08, 03.02.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
александър томаш сме далеч игровия облик искам виждам видео
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
Слушай новината

Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори след последната контрола на своя тим по време на зимната подготовка, в която "черно-белите" надиграха с 2:1 втородивизионния Марица Пловдив.

След края на срещата Томаш направи цялостна оценка на подготовката на "смърфовете", споделяйки, че е доволен от старанието на своите футболисти през последния близо един месец.

"Мисля, че момчетата се стараят да правят това, което изисквам от тях. Проблемът е, че усещам, че започват да губят увереност, защото създаваме ситуации, а при първия пас, който сбъркаме, противников състезател излиза сам срещу вратаря. По време на подготовката си говорим, че единствено Динамо Тбилиси ни надигра чисто футболно. Във всички други проверки ние притежаваме топката, опитваме се да градим играта, противникът играе затворено и ни побеждава. Губим топката на 70 метра от нашата врата, а допускаме положения. Това означава, че реакцията ни е бавна. Въпреки това, не мога да не съм доволен от футболистите, стараят се и се опитват. Вижда се, че имаме върху какво да работим. Днес бе последният ни ден от подготовката. За 27 дни изиграхме 7 контроли и се вижда, че самите футболисти имат нужда от почивка", заяви старши треньорът на Локомотив Пд.

Българският специалист коментира и темата с Пиер Зебли, за когото усилено се говореше, че ще премине в руския Химки и разкри дали вече е избрал стартовия състав за първия двубой от пролетния полусезон.

"Пиер Зебли е футболист на Локомотив и остава в отбора. На новите футболисти ще им трябва време да се адаптират. Нормално е, когато от един пъзел излезе едно парче, да не може толкова бързо да намерим друго, което да пасне. Няма да се оправдаваме. Още не съм изчистил напълно стартовия състав, но се надявам до следващата седмица да имам яснота", завърши Александър Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд прати двама свои футболисти под наем в Русия
Ботев Пд прати двама свои футболисти под наем в Русия
Тир се заби в заведение в Пазарджик, водачът е с положителна алкохолна проба (ВИДЕО)
Тир се заби в заведение в Пазарджик, водачът е с положителна алкохолна проба (ВИДЕО)