НОВИНИ

Александър Томаш: На прав път сме, щом започнахме да тормозим грандовете

томаш проведе първа треноровка начело локомотив пловдив сникивидео
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 08.11.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш бе разочарован след поражението на неговия отбор с 2:3 от Лудогорец като домакин в мач от 17-ия кръг на Първа лига, но въпреки това изрази задоволството си от начина на игра на неговите футболист.

"Вината за тази загуба е изцяло моя. Аз искам отборът да играе по този начин. Видяхме, че през първото и най-малката ни неточност при висока преса беше използвана от противника. Исках да се надиграваме с Лудогорец. Мисля, че по този начин израства и отборът, и футболистите. Аз не съм човек, който се страхува, и мисля, че това е правилният път. Имаме отбор, който се противопоставя на всеки един съперник. Още сме в много ранен етап от развитието ни, но щом сега започваме да тормозим грандовете, значи сме на прав път", заяви Томаш.

"Много е трудно по време на мача да промениш нещо бързо. Проблемът ни не беше, че защитата ни беше високо изнесена, а това, че играчите с топка в крака в състава на Лудогорец имаха време и пространство да дават завършващи подавания. Не съм доволен от резултата, но съм доволен от играта", допълни наставникът на Локомотив.

"Футболистите по най-бързия начин трябва да се отърсят от тези две поредни загуби от Лудогорец и ЦСКА-София. Надявам се играчите ми да не изгубят увереност. Нуждаем се от точки и предстоящият ни двубой с Хебър е много важен за нас", завърши Александър Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цистерна с битум се преобърна край пътя Русе – Разград
Цистерна с битум се преобърна край пътя Русе – Разград
Шимунджа: Имахме нужда от тази победа след емоционалния мач с Рома
Шимунджа: Имахме нужда от тази победа след емоционалния мач с Рома