НОВИНИ

Александър Томаш: За мен е чест и привилегия да съм треньор на този отбор

александър томаш загубата цска липсва класа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:08, 02.06.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш бе доволен от постигнатия успех с 2:1 при домакинството на Черно море от 34-ия кръг на Първа лига. Наставникът потвърди раздялата с полузащитника Петър Витанов, чийто договор с клуба изтече и заяви, че след края на сезона ще разговаря с ръководството относно продължаването на своята работа начело на тима.

"Радвам се, че завършихме с успех - заради момчетата, заради клуба и заради феновете, защото тези хора, които подкрепят Локомотив, го заслужават. Не влязохме по най-добрия начин в мача, но с течение на времето напипахме верния ритъм. Мач без значение, но беше много важно в последния двубой пред нашите фенове да се представим по начин, по който да ги зарадваме и от тази гледна точка съм доволен", започна Томаш.

Наставникът на Локомотив отново обърна внимание на младите футболисти от школата на клуба, които получиха шанс за изява и в срещата с Черно море, а Петър Андреев направи асистенция към Димитър Илиев за първото попадение на "черно-белите".

"Аз съм на принципа, че не трябва да даваме шансове наготово, трябва да си го заслужат. Петър Андреев предното лято проведе подготовка с нас и аз не бях доволен от него и го свалих във втория отбор. Мисля, че си е взел доста добра поука и всичко си зависи от него. Ние няма да спрем никого, още повече, когато е българин. Има качества, има скорост, има добро самочувствие, но начинът, по който се разправя със съдията, не ми харесва - губи енергия, която няма смисъл да концентрира там. Има потенциал в доста момчета, но ще им трябва време", допълни старши треньорът на "смърфовете".

"Договорът на Петър Витанов свърши. Аз съм си казал мнението на ръководството. Доколкото съм запознат, още преди месец проведоха среща, беше му предложен анекс до края, за да играе всички мачове, той отказа. Това е, което мога да ви кажа. В живота е така - без всеки може. Аз имам още една година договор с клуба. След последния мач ще седна с ръководството и ще преценим. Когато аз дойдох, целта ни беше да направим средноевропейски клуб. След два месеца се смени целта, след още два месеца отново се смени. Аз съм адаптивен човек, знам какво искам, знам и какво мога. Локомотив е марка, така че за мен е чест и привилегия да съм треньор на този отбор. Давам и сърцето и душата си, има някои неща, които на мен не ми харесват, но не всичко зависи от мен", завърши Александър Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двадесет и девет гола паднаха в първия ден на международния турнир по плажен футбол във Варна
Двадесет и девет гола паднаха в първия ден на международния турнир по плажен футбол във Варна
Чарлз III пристигна на посещение в Румъния
Чарлз III пристигна на посещение в Румъния