НОВИНИ

Александър Томаш: Желанието ми е да надградим през пролетния полусезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:17, 06.01.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
александър томаш желанието надградим пролетния полусезон
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори преди старта на зимната подготовка на "черно-белите", които по-рано днес проведоха първото си занимание за календарната година на "Лаута".

Томаш сподели, че неговото желание е отборът на надгради с представянето си през пролетта и освен това разкри дали в тима се очакват нови футболисти.

"Желанието ми е да надградим през пролетния полусезон. Има неща, които не зависят от мен, но ще се опитаме да се подобрим. Имаше много моменти, в които се разклащахме през есенния дял от шампионата и това не ми харесва. Дано имаме късмет да привлечем точни футболисти, които искаме в състава си. Вчера в София пристигна футболист, когото очаквахме да привлечем и днес да започне подготовка с нас, но не го пуснаха в България и засега нещата с трансфера му не се получават. Близо сме до взимането на млад български халф, с когото да подсилим състава и го исках още от лятото. Преговаряме с още двама чуждестранни футболисти, но ще се наложи да прекратим и взаимоотношенията с няколко от играчи", коментира наставникът на Локомотив Пловдив.

Бившият футболист, който пое "смърфовете през април миналата година даде и малко повече яснота около това как ще протече подготовката на Локомотив Пд.

"Започваме с първа тренировка днес. В понеделник и вторник имаме физически тестова. В събота ще проведем контролна среща с Хебър Пазарджик. Желанието ми е до сряда или четвъртък да съм окомплектовал състава. Всеки треньор винаги ще намери място за добър футболист, но ще искам да съм наясно на кои играчи ще разчитам“, заяви Томаш.

Накрая старши треньорът сподели, че самият той си е поставил по-високич цели от тези на ръководството и допълни, че "черно-белите" се нуждаят от време, за да изградят своя собствена идентичност на терена.

"Аз съм си поставил по-високи цели от това, което ръководството изискваше от мен. До момента изградихме един боеспособен отбор, който може да победи всеки един, но проблемът е, че може и да загубим от всеки съперник. Искам във всеки мач моят тим да бъде водещият и да доминира на терена. Признавам, че и аз трябва да бъда по-гъвкав, за да крадем точки от по-класните отбори от нас, но така не можем да изградим собствен стил. Аз искам да имаме собствена идентичност на терена. Може би трябва малко повече търпение и време, за да се случи това. Нашите фенове обаче са единствените в България, които не се интересуват кой е треньорът и кой е собственикът, а искат единствено отборът да се представя добре и им свалям шапка за това", завърши Александър Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роби Уилямс строи хотел в Дубай, в който да изнася концерти
Роби Уилямс строи хотел в Дубай, в който да изнася концерти
Над 32 кг екстази заловиха на ГКПП "Лесово" (СНИМКИ)
Над 32 кг екстази заловиха на ГКПП "Лесово" (СНИМКИ)