НОВИНИ

Александър Зверев и Холгер Руне са последните двама участници на Финалите на АТР в Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:08, 04.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
александър зверев пропусне мача германия босна херцеговина купа дейвис
Снимка: БТА

Александър Зверев и Холгер Руне станаха последните двама тенисисти, които си гарантираха място на Финалите на АТР, които за трета поредна година ще се проведат в Торино (12-19 ноември).

Това стана факт вчера вечер, след като Карен Хачанов и Хуберт Хуркач отпаднаха в четвъртфиналната фаза на Мастърса в Париж и по този начин се простиха с шансовете си да играят в заключителната надпревара за годината.

За Зверев това ще бъде завръщане в надпреварата, тъй като през миналата година той се възстановяваше дълго време от контузия и на практика не игра във втората половина на сезон 2022.

В кариерата си преди това обаче германецът има още пет участия във Финалите на АТР, като е спечелил и две титли. Любопитното е, че първата от тях дойде през 2018-а година в Лондон, а следващата три години по-късно, когато вече състезанието се провеждаше в Торино.

Междувременно, за Холгер Руне това ще бъде дебют в надпреварата на осемте най-добри, след като през миналата година датчанинът остана резерва.

През този сезон 20-годишният Руне спечели една единствена титла - в Мюнхен - и въпреки че имаше слаба втора половина на годината съумя да се добере до последното осмо място за Финалите на АТР в Торино.

Останалите тенисисти, които ще спорят за титлата в италианския град ще бъдат Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Яник Синер, Андрей Рубльов и Стефанос Циципас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Архангелова задушница е
Архангелова задушница е
Заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дашева откри турнира по спортна гимнастика "Йордан Йовчев - за Купа Дженерали"
Заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дашева откри турнира по спортна гимнастика "Йордан Йовчев - за Купа Дженерали"