НОВИНИ

Алкарас записа победа номер 100 в турнирите на ATP

алкарас записа победа номер 100 турнирите atp
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 14.03.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият номер 1 в света Карлос Алкарас записа своята победа номер 100 в турнирите на ATP едва на 19-годишна възраст. Тази нощ испанецът, който е водач в схемата на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, победи Талон Хрийкспоор от Нидерландия със 7:6(4), 6:3 и се класира за осминафиналите.

По този начин Алкарас достигна 100 победи в професионалния тенис за едва 132 изиграни мача, като единствено легендарният американец Джон Макенроу го е правил по-бързо - за 131 срещи. Зад Алкарас в тази класация остават имена като Андре Агаси (135), Рафаел Надал (137), Матс Виландер и Джими Конърс (138). 

"Много съм горд да достигна 100 победи в Тура и се надявам, че това е първата от много стотици", коментира шампионът от Откритото първенство на САЩслед успеха. За Алкарас предстои битка с 21-годишният британски левичар Джак Дрейпър, който победи своя сънародник Анди Мъри със 7:6(6), 6:2.

За място на четвъртфиналите Алкарас ще играе срещу британеца Джак Дрейпър, който елиминира сънародника си и вицешампион в турнира през 2009 година Анди Мъри със 7:6(6), 6:2 след два часа игра. Дрейпър пропиля ранен аванс от 3:1 гейма, но след това спечели оспорвания тайбрек, за да поведе в резултата. Във втората част той направи серия от четири поредни гейма, за да триумфира.

За осминафиналите в Индиан Уелс се класира и ветеранът Стан Вавринка, който победи седмия поставен в схемата Холгер Руне с 6:2, 6:7(5), 7:5. В следващата среща Вавринка ще спори с италианеца Яник Синер, който отстрани Адриан Манаринор от Франция след 7:6(7), 6:4.

Защитаващият титлата си и четвърти поставен Тейлър Фриц (САЩ) също достигна четвъртия кръг с победа над Себастиан Баес (Аржентина) с 6:1, 6:2. Така той ще играе срещу Мартон Фучович (Унгария), който спечели срещу Алекс Молчан (Словения) с 6:4, 6:2. 

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георгиев титуляр при изразителна победа на Колорадо
Георгиев титуляр при изразителна победа на Колорадо
Газопровод в Стара Загора се спука по време на ремонтни дейности
Газопровод в Стара Загора се спука по време на ремонтни дейности